Euroopa Liidu abieelarve on 11 miljardit eurot, aga väga vähe on meetmeid, millega saaks kontrollida, et korrumpeerunud riigid seda raha õigeks otstarbeks kulutaksid, vahendab Daily Telegraph.

Euroopa Liidult saab abi ka näiteks Türgi – 2009. aastal 566 miljonit eurot, kaks korda rohkem kui Afganistan, vaatamata sellele, et Türgi on suhteliselt rikas riik.

Ühel juhul palgati Belgia tantsuõpetajad Burkina Fasosse, kus pool elanikkonnast peab ära elama 80 sendiga päevas.

10 miljonit eurot anti Mali immigratsiooninõustamiskeskusele, mis peaks aitama inimestel Euroopast tööd leida. Kolme aasta jooksul on tööd leidnud vaid kuus inimest.

Märkimisväärset abi on saanud ka rahvast rõhuvad režiimid, nagu näiteks Malawi oma, mis saadab inimesi homoseksuaalsuse eest 14 aastaks vangi.

Malawi saab viie aasta jooksul 509 miljonit eurot. Pärast viimase Euroopa Liidu rahasaadetise kohale jõudmist ostis Malawi president Bingu Mutharika (pildil) lennuki.

Ugandas, millele makstakse viie aasta jooksul 460 miljonit eurot, elab president Yoweri Museni 113 miljonit eurot maksvas majas ja ostis hiljuti reaktiivlennuki Gulfstream G500, hoolimata sellest, et enamus riigi elanikkonnast elab äärmises vaesuses.