26-aastast John Craytonit süüdistati relvastatud röövis ja sissemurdmises, vahendavad FOX News ja statesman.com.

Politseiuurijate sõnul murdis Crayton möödunud aasta oktoobris sisse ühte korterisse, peitis end kappi ja üritas seejärel röövida Texase Ülikooli tudengeid.

Röövimise käigus tulistas üks ohvritest Craytonit kõhtu. Seega õnnestus mehel korterist minema saada kolme dollari, pooliku sigaretipaki ja kuuliga kõhus.

Prokuratuuri selgituste kohaselt oli üliõpilane Taylor Englert parajasti oma korteris aega veetmas, kui kuulis välisukse juures asuvast kapist püstolilasku. Kui Englert läks asja uurima, hüppas röövel kapist välja ning hakkas tudengit taga ajama.

Korteris lõi Crayton üht inimest püstoliga vastu pead ning kamandas neli noormeest põrandale pikali. Asjades sobrades leidis ta ainult kolm dollarit ja pooliku sigaretipaki. Sel hetkel kuulis ta aga teisest magamistoast hääli.

Kurjategija lõi ukse jalaga lahti ning avastas end silmitsi püstolitoruga, mida hoidis Travis Phillips, kes kaitses oma tüdruksõpra, kes samuti magamistoas viibis. Järgnes tulevahetus, kus Phillips tulistas Craytonit kõhtu. Crayton tulistas samuti kaks korda, kuid mõlemad lasud tabasid seina.

Crayton põgenes ja jalutas haavatuna oma paari kilomeetri kaugusel asuvasse koju, kus talle tunni aja pärast kiirabi kutsuti. Haiglas selgitas ta, et teda olid röövlid parkimisplatsil tulistanud, kuid politseil ei läinud tõe selgitamiseks kaua aega.

Crayton rääkis hiljem uurijatele, et oli ööl enne röövi tarbinud alkoholi ja uimasteid.

Varem on meest karistatud narkootikumide omamise ja perevägivalla eest, hiljuti süüdistati teda seksuaalses kallaletungis.

Kohtuotsus kuulutatakse välja täna ning Craytonit võib oodata ees 99 aastat vanglakaristust.