Sel nädalal pani Soome diplomaat ohtu oma karjääri, aidates isal poeg tagasi tuua, kasutades selleks oma isiklikku autot, vahendab YLE Uutiset.

Soome välisminister Alexander Stubb kaitses poisi isa ja leidis, et Antoni isal oli seaduslik õigus poeg Venemaalt Soome tuua. Stubb usub, et intsident ei kahjusta Soome ja Venemaa suhteid.

Stubbi sõnul seisneb probleem selles, et Venemaa ei ole liitunud rahvusvahelisi lapserööve puudutava Haagi konventsiooniga.

Mullu märtsis varastas Antoni 48-aastane ema poja 65-aastase isa kodust Tamperest. Poisil on Soome kodakondsus ning Soome kohtus toimunud lahutusprotsessil määrati laps isa hooldada.

Aasta kestnud otsingud lõppesid aprillis, mil isa leidis poisi, kellele oli vahepeal ka Venemaa kodakondsus vormistatud, Nižni Novgorodi lähistelt ning tõi ta Peterburi Soome saatkonda.

Üle piiri isa pojaga ei pääsenud ning nii otsustas appi tulla Soome diplomaat, kes poisi oma autoga üle piiri viis. Konsulaadi töötaja viiakse üle teisele töökohale, sest eeldused tööd Venemaal jätkata on kadunud.