Infoagentuuri RIA Novosti teatel sõitsid miilitsaseersandid Dmitri Širokov, Aleksei Parfirjev ja Aleksandr Zaitsev 10. aprilli hommikul Honda maasturiga Punasele väljakule. Kuigi meestel oli vaba päev, kandsid nad miilitsamundrit.

„Kolm vormis, kuid töökohustustest vabad olnud militsionääri sõitsid autoga Punasele väljakule ja käitusid viisil, mis määrib miilitsa mainet. Seetõttu vahistati kõik kolm... Arstlik läbivaatus näitas, et kõik kolm olid joobeseisundis,” ütles miilitsa avalike suhete ja informatsiooni osakonna ülem Viktor Birjukov.

Ajalehe Komsomolskaja Pravda teatel rallisid militsionäärid Moskva vanima ja prestiižema kaubamaja GUMi (Glavnõi Universalnõi Magazin) ees ning kavatsesid pakku minna, kui föderaalse turvateenistuse ja lähedalasuva Kitai Gorodi (Hiinalinn) siseasjade osakonna töötajad nad kinni pidasid.

Autos viibisid vaid Parfirjev ja Zaitsev, Širokov peeti kinni, kuna ta hakkas karmil toonil oma kamraade kaitsma.

Agentuur märgib, et sisejuurdlus süüdistas mehi ebakaines olekus sõiduki juhtimises, loata Punasele väljakule sõitmises ja tööaja välisel ajal mundri kandmises. Kõike arvesse võttes otsustati kolm seltsimeest töölt vallandada.

Moskva miilitsa ülem Vladimir Pronin nõudis „karmis vormis“, et tema alluvad valiksid edaspidi endale hoolikamalt kaadreid.

Punast väljakut valvatakse hoolega ja sinna lubatakse sõita ainult erilubadega sõidukitel.