Prantsuse lennundusametist öeldi Agence France-Presse’ile, et Airbus A330-200 pardal oli 216 reisijat ja eri andmetel 12 kuni 15 meeskonnaliiget.


Lennuk oli teel Brasiilia suurlinnast Rio de Janeirost Prantsusmaa pealinna Pariisi.


Lennudispetšerid kaotasid kontakti lennukiga umbes kell 9. Lennuk pidi lennuplaani kohaselt kell 12.10 Pariisi Charles de Gaulle’i nimelisel lennuväljal maanduma.


Brasiilia telekompanii Globo News teatel on riigi õhuvägi juba alustanud kadunud Airbusi otsinguid.


Lennukit otsitakse Fernando de Noronha saarte lähistelt, mis asuvad umbes 350 kilomeetri kaugusel Brasiilia rannikust kirdes — just seal piirkonnas kadus lennukiga kontakt.




“Nende otsingute läbiviimiseks kulub palju aega,” ütles Douglas Ferreira Machado, Brasiilia tsiviillennunduse agentuuri õnnetuste uurimise ja ärahoidmise teenistuse juhataja. “Sellest võib tulla pikk ja kurb lugu. Must kast on ookeanipõhjas.”


Charles de Gaulle’i lennuväljal on avatud lennuki reisijate lähedaste jaoks nn kuum liin, kuid erilist lootust neile ei anta. Suure tõenäosusega on lennuk alla kukkunud, mitte ei ole sidevahendid katki nagu algul arvati, märgib BBC News. 


Lennundusekspertide sõnul peaks Airbusil praeguseks juba ammu kütus otsas olema ning lennuk on alla kukkunud. President Nicolas Sarkozy andis transpordiministrile korralduse olla isiklikult lennujaamas ja hoida teda asjade arenguga kursis.


Keskkonna- ja energeetikaminister Jean-Louis Borloo ütles, et lennuk sattus katastroofi ning lennuki kaaperdamise ja terrorirünnaku võimalus on välistatud. Teada on, et lennuk lendas vahetult enne viimase teate saatmist läbi äikesetormist ning oli ilmselt saanud välgutabamuse.


Viimane teade, mis Airbusilt enne sidekatkemist laekus, oli probleemidest elektrisüsteemide töös. Muu hulgasteatati ka lühistest, mis algasid pärast õhuaukude piirkonda sattumist,märgib Reuters.


Eesti välisministeeriumi pressitalitusest öeldi Eesti Päevalehele,et neil pole hetkel infot, kas Rio de Janeirost Pariisi suundunudlennukil on ka Eesti kodanikke. Ministeeriumi kinnitusel antud küsimust uuritakse.



Lend AF 447 oli teel Brasiiliast Prantsusmaale. Lennukis oli 216 reisijat ning 12 meeskonnaliiget. Lennuk pidi Pariisis maanduma kell 12.15 Eesti aja järgi.