Abdeslamile esitatud süüdistused ei ole seotud sündmustega Pariisis, vaid tulevahetusega politseiga, kui ta Belgias end varjas, vahendab BBC News.

Tulistamistes ja pommiplahvatustes Pariisi kontserdisaalis, staadionil, restoranides ja baarides hukkus 130 inimest ja veel sajad said haavata.

Ründajate hulgas oli Abdeslami vend Brahim, kes hukkus enesetapuplahvatuses ühe kohviku juures.

Prantsuse prokuratuur usub, et 28-aastane Abdeslam mängis rünnakutes võtmerolli, kuid ta on keeldunud uurijatega koostööd tegemast.

Prantsusmaal ei alga kohtuprotsess Abdeslami üle enne 2020. aastat.

Pärast Pariisi rünnakuid sai Abdeslamist Euroopa tagaotsituim mees ja lõpuks leiti ta end varjamas ühes korteris oma kodukohas Brüsseli Molenbeeki linnaosas.

Abdeslam ja tema kahtlustatav kaasosaline, 24-aastane Sofian Ayari seisavad täna kohtus vastamisi ebaseaduslike relvade omamise ja terrorismi kontekstis politseinike mõrvamise katse süüdistustega.

Mõlemad pidasid süüdistuste järgi tulevahetust politseinikega, kes korraldasid haarangu korterile, kus nad end varjasid.

Süüdimõistmise korral ootab mehi kuni 40-aastane vanglakaristus.

Brüsselis marokolastest vanemate pojana sündinud Prantsusmaa kodanikku Abdeslami hoitakse eeluurimisvanglas Pariisi lähedal. Teadete järgi viidi ta relvastatud valve all Brüsselisse.

Ta tuuakse kohtuprotsessi ajal igal õhtul tagasi Prantsusmaale, kus teda hoitakse teises eeluurimisvanglas piiri lähedal.

Kohtumaja valvab protsessi ajal kuni 200 politseinikku.