Grünwaldi lahingu 600. aastapäeva ametlik tähistamine, mis lisaks lahingu taasesitamisele sisaldab endas ka teisi üritusi, nagu näiteks riigipeade kohtumisi, kestab 15.-st 17. juulini, teatab Polskie Radio.

Kolmapäeval avati Stębarki külas (saksa keeles Tannenberg) keskaegne laat, kus on võimalik näha, kuidas valmistati keskaegset relvastust. Poola president Bronisław Komorowski ja Leedu president Dalia Grybauskaitė külastasid Grünwaldi monumenti Krakówis ning lahingule pühendatud näitust Waweli lossis.

15. juuli on Grünwaldi lahingu, milles Poola Kuningriigi ja Leedu Suurvürstiriigi ühendatud väed võitsid Teutooni Ordu rüütleid, toimumise täpne kuupäev. Lahinguväljal kohtuvad Ida-Euroopa riikide juhid, nagu oli kavandanud lennuõnnetuses hukkunud Poola president Lech Kaczyński.

„Seni on oma osavõtust teatanud Leedu ja Ukraina presidendid. Samuti ootame me Läti, Eesti, Tšehhi ja Slovakkia riigipäid ning Valgevene esindajat. Võõrustajaks on Poola äsja valitud president Bronisław Komorowski,” ütles Poola kultuuriministeeriumi esindaja Piotr Żuchowski.

Pidustuste käigus esitatakse ka Poola kuninga Jagiełło ja Leedu suurvürsti Vytautas Suure sissemarss Grünwaldi. Õhtul einestavad kõrged külalised teutooni rüütlite lossis Malborkis.

16. juulil leiab Grünwaldis aset keskaegne rüütliturniir, koos laada, mängude ja rahvamuusikaansamblite kontsertidega. Samuti näidatakse Aleksander Fordi 1960. aasta kultusfilmi „Krzyżacy” („Ristirüütlid”), mis põhineb Henryk Sienkiewiczi samanimelisel populaarsel romaanil.

17. juulil toimub Grünwaldi lahingu taasesitamine 2000 inimese osavõtul, kes kannavad keskaegset lahinguvarustust. Oodata on tuhandeid pealtvaatajaid.