Venemaa eriolukordade ministeeriumi teatel põrutas Toyota-juht 200 km/h kiirusega bussipeatusesse, pühkides selle maatasa, vahendab AFP.

Hukkunute isikute kohta ilmus Venemaa meedias õhtu jooksul erinevat infot. Ühtedel andmetel olid kõik seitse hukkunut lapsed, kolm poissi ja neli tüdrukut, kes olid vabal päeval tulnud lähedalasuvast filmistuudiost. Hiljem teatas Gazeta.ru, et kolm seitsmest hukkunust olid alaealised.

Esialgsetel andmetel sai veel kolm inimest juhtunus vigastada. Alkoholijoobes, võimalik, et ka narkootikumide mõju all 29-aastane autojuht Aleksandr Maksimov toimetati haiglasse, kuid tõsiseid vigastusi tal polnud.

Lifenews.ru andmetel rääkis Maksimov politseile, et oli joonud kaks päeva, ning soovib end nüüd tappa.

Sama väljaanne kirjutas, et pöörase kiirusega sõitnud auto niitis esmalt maha liiklusmärgi, seejärel purustas metallpiirde, mida endaga kaasa vedades tegi ligi 30-meetrise õhulennu ning lohises seejärel mööda asfalti kümmekond meetrit.

"Metall niitis inimesi nagu kurikaid. Vaatepilt oli kohutav. Inimesi polnud võimalik tuvastada. Mõni oli kaotanud pool pead, mõnest oli auto üle lohisenud," rääkis portaalile üks sündmuskohal viibinud politseinik.

Lifenews.ru andmetel oli Maksimov saanud tänavu märtsis tagasi oma juhiload pärast seda, kui need 2010. aasta septembris purjuspäi autojuhtimise eest ära võeti.