Souli Iseseisvusvärava ees paduvihmas seistes lõikasid meeleavaldajad kordamööda väikeste giljotiinidega oma sõrmi. Maharaiutud sõrmed mässiti Lõuna-Korea lipu sisse.

Kui moonutatud käed olid sidemesse pandud, jätkasid mustade T-särkide ja peasidemetega mehed “Isamaa Päästmise Eskadronist” Koizumi-vastaste loosungite karjumist, kuulutades, et on valmis oma maa eest surema.

Iseseisvusvärava ehitist kasutati Jaapani 1910.-1945. aasta okupatsiooni ajal Korea vastupanuvõitlejate vanglana.

Väikese sõrme mahalõikamine on Koreas traditsiooniline otsusekindluse ilmutamise märk. Jaapani yakuza-gangsterid kasutavad seda vigade sümboolse heakstegemise märgina.

Lõuna-Korea ajakirjanike sõnul paistis ka meeleavaldajate kõnepruugi ja lühikeseks kärbitud juuste järgi, et tegu oli gangsteritega.

Meeleavaldustest hoolimata ei loobunud Koizumi memoriaali külastamisest, kuid muutis külaskäigu päeva.

Algul oli valitsusjuht plaaninud mälestusmärgi juurde minna 15. augustil, mis on Jaapani alistumise aastapäeva ja ühtlasi Lõuna-Korea vabaduspüha, sest sel päeval lõppes Jaapani okupatsioon. Hiina, Lõuna-Korea ja siseriiklike protestide tõttu otsustas valitsusjuht minna memoriaali juurde juba esmaspäeval.

Yasukuni memoriaal, mida Koizumi külastas, on püstitatud sõjas hukkunud jaapanlaste, sealhulgas ka sõjaroimades süüdimõistetud liidrite mälestuseks.