„Me kutsume teid taotlema tema (Navalnõi) tingimusteta ja viivitamatut vabastamist ning politseivägivalla peatamist Vene inimeste vastu, kes osalevad rahumeelsetel protestidel üle kogu Vene Föderatsiooni hr Navalnõi toetuseks.

Nende vastutusele võtmiseks, kes vastutavad inimõiguste rikkumiste eest Aleksei Navalnõi vastu, sealhulgas mõrvakatsete eest, ja rahumeelsete protestijate vastu, tuleb kasutada Euroopa inimõigustealast sanktsioonimehhanismi, Euroopa Magnitski seadust.

Veelgi enam, kui Vene võimud ei asu tõelisele koostööle, tuleb rakendada sihitud sanktsioone isikute ja ettevõtete vastu, kes vastutavad režiimi terrori- ja inimõiguste rikkumise poliitika eest, ning Kremli Putini režiimile kasu toovate strateegiliste projektide vastu, nagu seda on Nord Stream 2,” öeldakse pöördumises.

Eestist on sellele allkirja andnud president Toomas Hendrik Ilves, Euroopa Parlamendi liige Andrus Ansip, Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet, riigikogu liige Eerik Niiles Kross, Euroopa Parlamendi liige Sven Mikser ja Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse direktor Indrek Kannik.