Ameerika kodanikeühendus Vanemad Relvavägivalla Vastu koostab igal kuul nimekirja kõige rabavamatest juhtumitest, kus inimesed on otsustanud relva järele vaadata. Tänavu on USA-s toimunud üle 23 000 tulistamisjuhtumi ning maha lastud on üle 6000 inimese. Veidi rohkem kui 1000 juhul toimus laskmine kogemata. Siin on ainult mõned hiljutised juhtumid.

28. mail niitis Washingtoni osariigis 71-aastane mees oma kodus muru, mis tekitas tüli naabriga. Mees võttis relva ja tulistas 49-aastast naist kõhtu. Naine jäi elama.

23. mail läksid Floridas tülli isa ja poeg. Poeg võttis revolvri ja tulistas isa kolm korda kõhtu. Kui poeg seejärel relva käest pani, võttis isa revolvri ja tulistas teda selga. Mõlemad mehed jäid elama.

18-aastane mees ähvardas 17. mail Texases oma 3-aastast kasupoega relvaga, et see voodi peal hüppamise lõpetaks. Poiss ei kuulanud sõna, nii et kasuisa lasi ta maha.

Virginias läks 13. mail tülli paar, kes avas üksteise pihta tule. 43-aastane naine hukkus kohapeal, 40-aastane mees suri haiglas.
Hillary Clintoni säuts: "Sõjarelvade koht pole tänaval. Võib-olla ei aita relvavägivalla ennetamiseks mõeldud seadused iga tulistamist või terrorirünnakut vältida, aga need päästavad elusid."

59-aastane Colorado mees armastas oma aias oravaid sööta, aga see tekitas tüli tema naabriga. Kui naaber selja keeras ja minema jalutas, tulistas mees teda tuharatesse. Vahejuhtum toimus 12. mail.

10. mail mängis 23-aastane Georgia mees oma kodus relvaga, mis kukkus põrandale ja läks lahti. Kuul vigastas samas korteris viibinud naise jalga, läbis seina ja tabas naaberkorteris ema süles istunud 4-aastast last selga. Kuul riivas lapse maksa, kuid mõlemad vigastatud jäid ellu.

8. mail trügisid Texases kaks meest kiirtoiduauto järjekorrale vahele ja läksid tülli järjekorras seisnud mehega. Konflikt eskaleerus ja vaheletrügimise pärast protestinud 39-aastane mees lasti maha.

5. mail läks Floridas 25-aastane mees tülli oma vennaga ja tulistas talle surmava lasu rindu. Politsei teatel oli tüli põhjuseks juustuburger.

4. mai hommikul vallandati ühest Texase firmast mees, kes tuli hiljem tagasi relvaga ja avas kolleegide pihta tule. Üks töötaja sai surma ja kaks vigastada, tulistaja laskis ennast maha.

Donald Trumpi vastus Clintonile: "Tema ütleb, et lahendus on relvad ära keelata. Prantsusmaal on üks rangemaid relvaseaduseid ja islamiterroristid tapsid seal 130 inimest. Tema plaan on keelata relvad seadusekuulekatele kodanikele ja jätta need ainult kurjategijatele ja terroristidele. Ei lähe läbi."

28. aprillil läks New Jerseys tualetti relvastatud mees, kes tulistas pükse üles tõmmates endale kogemata jalga.

24. aprillil istus 27-aastane mees ühes Pennsylvania kirikus reserveeritud pingile. Teine kirikuline, 46-aastane mees käskis tal lahkuda ja näitas internetist väljaprinditud „sertifikaati“ kaasaskantava relva kohta. Esimene mees vastas rusikalöögiga ja teine avas selle peale tule. Valel kohal istuja hukkus.

Kentuckys sattus 18-aastane mees tänavu röövi ohvriks ja ostis 14. aprillil enesekaitseks relva. Kui ta seda oma 19-aastasele sõbrale näitas, läks relv lahti ja sõber hukkus.