1920. aastatel kolis Choules Austraaliasse ja teenis sealses mereväes kuni 1956. aastani, teatab BBC News.

Choules, kes oli oma naise Etheliga abielus 76 aastat, suri une pealt Perthi vanadekodus.

Choulesist jäi maha kolm last ja 11 lapselast. Tema naine suri kolm aastat tagasi.

1901. aasta märtsis Worcestershire’is Pershore’is sündinud Choules üritas armeesse pääseda juba Esimese maailmasõja puhkemisel, et ühineda vanemate vendadega, kuid teda peeti liiga nooreks.

Mereväkke värbamisel valetas ta aga oma vanuse kohta ning määrati lahingulaev HMS Revenge’i pardale, kus ta osales 17-aastasena sõjategevuses Põhjamerel.

Ta oli Saksa mereväe kapituleerumise tunnistajaks Firth of Forthi lahes 1918. aasta novembris.

Pärast sõda teenis Choules kuni 1926. aastani rahuvalvajana Mustal merel ja saadeti siis Melbourne’i lähedale instruktoriks. Reisilaeval teel Austraaliasse kohtas ta oma tulevast naist.

Choules läks üle kuninglikku Austraalia mereväkke ja pärast lühikest aega reservis naasis ta vanemohvitserina teenistusse.

Teise maailmasõja ajal oli Choules mineerimisohvitser Lääne-Austraalias. Jaapani sissetungi korral oleks ta pidanud õhku laskma strateegilise Fremantle’i sadama Perthi lähedal.

Pärast erruminekut töötas Choules sadamapolitseis ning temast sai patsifist. Ta keeldus iga-aastastel paraadidel osalemast.

Veebruaris 110-aastaseks saanud britt Florence Green on nüüd arvatavasti viimane Esimese maailmasõja ajal armeeteenistuses olnud inimene. Ta töötas kuninglikes õhujõududes ettekandjana.