ThinkProgress koostas nimekirja 10 faktist, mida konservatiivid harva mainivad, kui president Reaganist juttu tuleb.

1. Reagan oli pidev maksude tõstja. California osariigi kubernerina kirjutas ta alla seadusele, millega tõsteti makse kõige rohkem kõigi osariikide ajaloos. Presidendina tõstis Reagan makse seitsmel valitsemisaastal kaheksast, sealjuures kahe aasta jooksul neli korda. Senaator Alan Simpsoni sõnul tõstis Reagan makse kokku 11 korral.

2. Reagan muutis föderaaleelarve defitsiidi ligi kolmekordseks. Reagani valitsemisajal kasvas eelarvedefitsiit kolme triljoni dollari võrra. Reagan kärpis esimesel ametiaastal makse ja valitsus kaotas suure hulga tuludest. Vaatamata konservatiivsele müüdile, et kärped suurendavad kuidagi tulusid, jäi valitsus hoopis suurematesse võlgadesse ja Reagani pidi hakkama makse tõstma. Eelarvedefitsiiti ei õnnestunud siiski kontrolli alla saada.

3. Tööpuudus kasvas pärast Reagani 1981. aasta maksukärpeid. Tööpuudus kasvas pärast Reagani maksukärpeid 10,8 protsendile ja võttis aastaid, et see tagasi endisele tasemele laskuks. Samal ajal kasvas plahvatuslikult sissetulekute ebavõrdsus.

4. Reagan kasvatas föderaalvalitsuse suurust märkimisväärselt. 1983. aastal päästis ta pärast ebaõnnestunud erastamiskatset sotsiaalkindlustussüsteemi ja kehtestas progressiivse maksusüsteemi selle ülalpidamiseks. Ta lõi ühe kõige suurema valitsusasutuse – veteranide departemangu, millel on tänapäeval 90 miljardi dollari suurune eelarve ja 300 000 töötajat. Kaitsekulutused kasvasid suuremaks kui 100 miljardit dollarit aastas.

5. Reagan ei teinud midagi naiste enesemääramisõiguse vastu võitlemiseks. Presidendiks kandideerides oli ta põhiseaduseparanduse poolt, millega oleks keelatud kõik abordid, peale ema elu päästmiseks vajalike, ametis olles ei tegelnud ta selle küsimusega kunagi tõsiselt.

6. Reagan oli sõjakas rahuaktivist. Ta kirjutas oma memuaarides, et tema unistuseks sai tuumarelvadevaba maailm. Reagani sõjalise arendustöö eesmärk oli Nõukogude Liidu purustamine, kuid ka USA paremale positsioonile asetamine efektiivse relvastuskontrolli alustamiseks kogu maailmas.

7. Reagan andis amnestia kolmele miljonile dokumentideta immigrandile. Reagan kirjutas alla dokumendile, millega võis igale enne 1982. aastat USA-sse tulnud immigrandile amnestia anda. Konservatiivid tunnevad selle otsuse pärast endiselt häbi.

8. Reagan müüs ebaseaduslikult Iraanile relvi. Iraanile oli sel ajal ameeriklaste pantvangi võtmise eest relvaembargo kehtestatud. Osa relvamüügituludest läks kommunismivastaste mässuliste toetamiseks Nicaraguas, mille kongress oli ära keelanud. Kui asi avalikuks tuli, oli see tohutu poliitiline skandaal.

9. Reagan pani veto suurele apartheidivastasele seadusele. Veto tühistas vabariiklaste juhitud senat.

10. Reagan aitas luua Talibani ja Osama bin Ladenit. Reagan sõdis kaudselt Nõukogude Liiduga, õpetades välja, relvastades, varustades ja rahastades islamistlikke võitlejaid Afganistanis. Nendele võitlejatele saadeti Pakistani luureteenistuste kaudu miljardeid dollareid koos ülisalajaste luureandmete ja arenenud relvastusega. Nende samade mässuliste hulgast tõusid Taliban ja Osama bin Laden.