Eesti, Ühendkuningriigi, Taani ja Itaalia kaitseväelased harjutavad sel Õppusel tegutsemist ühtse üksusena 1. jalaväebrigaadi koosseisus.

Kümnepäevane õppus koosneb kolmest faasist. Esimeses liiguvad üksused koos tehnikaga Eestist Lätti. Aktiivne faas algab 21. aprillil, siis harjutavad Scoutspataljoni kaitseväelased koos liitlaste eelpaigutatud lahingugrupiga lahingoskusi kompanii ja rühma tasemel.

Õppuse kulminatsioon on kaks viimast päeva, mil peetakse õppelahinguid pataljonide tasemel. Sellel osalevad 1. jalaväebrigaadi suurtükiväe- ja õhutõrjepataljon.

„Mitmerahvuselised pataljoni taseme lahinglaskmised on läbiviimiseks keeruline õppus. Tuleb leida balanss taktikalise ilu ja ohutustehnika vahel,“ ütles õppuse üldjuht kapten Vladimir Kolotõgin 1. jalaväebrigaadist.

Furious Hammeri õppusel osalevad rasketehnikast tankid Challenger 2, lahingumasinad CV-9035, Warrior ning soomustransportöörid Sisu XA.

Õhuvahenditest on esindatud helikopterid UH64, R-44 ja hävituslennukid Eurofighter Typhoon. Kokku võtab õppusest osa ligi 1300 eri riikide kaitseväelast ja -liitlast.

Õppusel osalevad 1. jalaväebrigaadi ja Tapal paikneva liitlaste lahingugrupi kolonnid liiguvad Lätti 18.-20. aprillini ja 24. aprillil marsruudil Tapa-Paide-Pärnu-Adaži.