John ja Lisa Robinson ostsid võidupileti Tennessee osariigis asuvas väikelinna Munfordi (umbes 6000 elanikku) toidupoest, vahendab ABC News.

Robinsonid rääkisid Tennessee loto peakorteri ees antud pressikonverentsil, et ei ole veel otsustanud, kas nad võtavad raha korraga välja (sellisel juhul saavad nad 327,8 miljonit dollarit, sest maksud lähevad maha) või võtavad annuiteedi-ehk iga-aastased maksed (sel juhul on kogusumma 528,8 miljonit dollarit). Enne otsuse tegemist plaanivad nad nõu pidada finanstnõustajate ja advokaadiga.

Nende kõrval oli täna ka tütar ja pere koer.

Lisa oli perest see, kes taipas, et võit tuli koju.

"Ma jooksin mööda koridori ja karjusin ning nutsin," rääkis Lisa. John oli numberid vaadanud seepeale neli või viis korda üle ja öelnud et, "kullake, ma arvan, et need on õiged numbrid".

Mõlemad kinnitasid, et jätkavad töötamist ja kavatsevad esimese asjana tasuda tütre õppelaenu.

Kui neilt küsiti, et kas nad soetavad nüüd suurema maja, siis vastas Lisa: "Ma ei tahtnud seda kunagi minevikus ja ei taha seda ka nüüd".

Samuti plaanib paar rahaga toetada enda kirikut ja kohalikku lastehaiglat.

Robinsonid said täna "väikese tšeki paarile miljonile", õige tšekk kogu summaga antakse neile 10 päeva jooksul, rääkis Powerballi loto esindaja.

Nüüd on veel vormistamata teised kaks võidupiletit, millest üks ostetud California ja teine Florida 7-Eleven poest. Kummagi pielti omanikud pole seni endast teada andnud.

Powerballi jackpot oli rekordilised 1,58 miljardit dollarit ja see jagunes kolme lotopileti vahel. Kohe summa välja võttes saab iga piletiomanik 327 835 000 dollarit, kuid iga-aastaste maksetena (kokku 30 makset) tuleks summa kokku 528 800 000 dollarit.

Powerballi mängitakse 44 USA osariigis, Washingtonis ja kahel USA territooriumil.