Video salvestati kohaliku aja järgi eile pärastlõunal Valge Maja roosiaias koos personaliga. Trump näis selles olevat heas tujus, aga hääl kõlas endiselt kohati hingetuna ja paistis, et Trumpi oli meigitud, vahendab CNN.

Mõned video osad näisid toimetatuna. Trump püüdis näidata oma nakatumist kokkuvõttes positiivsena.

„Ma arvan, et see oli jumala õnnistus, et ma selle sain. See oli varjatud õnnistus,” ütles Trump, viidates isiklikule kogemusele eksperimentaalse ravimikombinatsiooniga, mida ta Walter Reedi riiklikus sõjaväe meditsiinikeskuses sai.

Trump tõi eraldi välja suure doosi Regeneroni eksperimentaalset antikehade kokteili, öeldes, et nõudis seda arstidelt ja seostab oma paranemist just selle mõjuga.

Trump lubas selle ravimi ka teistele ameeriklastele kättesaadavaks teha.

„Ma tahan, et kõik saaksid sama ravi kui teie president,” ütles Trump. „See oli nagu uskumatu.”

Trump ei olnud väga lootusrikas vaktsiini valmimise suhtes enne valimispäeva, väites, et sellele on takistuseks saanud poliitika.

„Ma arvan, et me oleksime pidanud saama selle enne valimisi, ausalt öeldes sekkus poliitika,” ütles Trump.

Video oli esimene kord, kui Trumpi pärast esmaspäeval Walter Reedi haiglast naasmist nähti. Kuigi ta salvestas ka teisipäeval Valge Maja residentsist video, seda ei avaldatud.

Valge Maja teatas varem eile, et Trumpi briifiti Mehhiko lahele saabuva orkaani kohta ja majanduse stimuleerimise läbirääkimiste kohta Ovaalkabinetis, kuigi Trump ise oli päev varem need läbirääkimised tühistanud.

Trump ei olnud rahul ajutise tööpaigaga, mis talle Valge Maja residentsi tekitati, ja kibeles juba alates teisipäevast Ovaalkabinetti naasma, aga abid suutsid siis teda veel veenda paigale jääma.

Eile keskpäeval avaldatud memos teatasid arstid, et Trump tunneb end enese sõnul suurepäraselt ja et tal ei ole viimased 24 tundi sümptomeid olnud. Memos ei avaldatud taas kriitilise tähtsusega informatsiooni, näiteks seda, millal Trumpi test viimati negatiivne oli, mida näitab tema kopsuröntgen ja kas ta saab endiselt steroidi deksametasooni või muid sümptomeid allasuruvaid ravimeid.

Personaliülem Mark Meadowsi sõnul on Trumpi graafik praegu ujuv ja Trumpi jaoks on ohutusmeetmed kasutusel ka Ovaalkabinetis.

Ovaalkabineti ukse taha ilmus „isolatsioonikäru” kollaste kaitseülikondade, hingamismaskide ja plastikprillidega külastajatele.

Kõik peale lähimate abide on Trumpi tervise kohta teadmatuses, välja arvatud see, mida arst ametlikult avaldab.

Valge Maja arst Sean Conley kirjutas eile, et Trump ei ole vajanud ega saanud lisahapnikku pärast algset hospidaliseerimist ning tal ei ole üle nelja päeva palavikku olnud. Conley ei öelnud aga, kas Trump saab hetkel mingeid ravimeid, mis võiksid palavikku alandada.

Nädalavahetusel ütles Trumpi arst, et kõige kriitilisemad on ilmselt 7.-10. päev pärast diagnoosi panemist. Selle perioodi algus pidanuks olema eile. Valge Maja keeldub jätkuvalt ütlemast, millal Trumpi test viimati negatiivne oli, mis seab kahtluse alla väidetava tiheda testimise režiimi.

Kõik Trumpiga kokkupuutuvad inimesed peavad kandma kaitseülikonda, mis ühe allika sõnul tekitab Valges Majas ulmefilmi meeleolu.