Umbes tunnise metroosõidu kaugusel Manhattanist on New Yorgis paik, kus tänavatel, poodides ja restoranides vabalt vaid vene keelega hakkama saab.

Delfi sõitis vaatama, mis seal kohe saabuvatest USA valimistest arvatakse, kuivõrd Venemaa ja selle president Vladimir Putin on olnud kampaanias ühed kõige rohkem vastuolusid tekitanud teemad.

Kaamera ette jäänud Oleg leidiski, et vabariiklaste kandidaat Donald Trump oleks temale südamelähedasem. Mehe sõnul oleks maailm Trumpi taktikepi all rahulikum.

"Mulle meeldib Trump, sest siis on maailm igatahes rahulikum. Clinton on palju karmim inimene. Mitte, et ma temasse ei usuks, kuid mulle paistab nii," rääkis Oleg.

Kuuldes, et ajakirjanikud on Eestist hakkas ta kohe oma suurepärastest Tallinnaga seotud mälestustest rääkima. "Mulle väga meeldib Eesti, olen olnud Viru hotellis. Esimest korda oli 40 aastat tahasi. Kuid viimati alles eelmisel aastal, kui käisin Läänemere kruiisil nii Tallinnas kui Peterburis. Tallinn on mulle ammu meeldinud. Noil aegadel oli Tallinna Viru hotell ikka töiesti ebatavaline, kuid nüüd on ta nihkunud natuke teisele kohale, sest on ehitatud nii palju uut meeldivat," pajatas sügispäikest nautinud Oleg.

Natuke eemal lõpetas oma kerget lõunat isa Vadim. "Muidugi, ma olen Eestis mitu korda käinud. Juba noore mehena käisin kordi Tallinnas," rääkis vaimulik.

Siis selgus, et ta on lausa president Lennart Meriga isiklikult suhelnud. "Olen rahvuselt ersa-mordvalane. Kuulume Soome-Ugri rahvatse sekka. 2000. aastal toimus Tartus Soome-Ugri kongress ja rääkisin seal Lennart Meriga. Hakkasin alguses inglise keeles rääkima. Tema vastu, et hea isa, ärge rääkige minuga inglise keeles, rääkige vene keeles. Ütlesin, talle, et teist räägitakse kui suurest venelaste vaenlasest ja tema kinnitas, et see kõik on vale," olid tal toonased jutuajamised täpselt meeles.

Mis puutub valimistesse, siis polnud ta rahul ei USA ega Venemaa omadega. "Mulle paistab nii, et USA presidendikandidaadid on ühe saapapaari kaks saabast. Mina valimistel ei osale. Elan Venemaal ja seal käis jaoskonnas vaid 30-40% valijatest. See tähendab, et vähemalt 60% inimestest ei käinudki valimas. Ja niinimetatud Ühtse Venemaa edu oli nonsenss."