Alustame nädalat väikest armsatest närilistest. Eesti Ekspressis Raul Ranne loost "Rotijõuk keset linna".
Tegusad rotid jäid ka fotokaamera ette!

Purskkaev Nunne tänaval

Purskkaev Nunne tänaval

Kunstikriitikud said aga hambaid teritada, arvustades riigikogu Valge saali uusi laemaalinguid.

„Valge saal vajas värskendust, sest viimati toimus seal remont 1980-ndatel aastatel. Riigikogu vajab esindussaali ning koostöös kunstiajaloolastega soovisime saalile anda ajastutruu ilme,“ ütles riigikogu kantselei direktor Maria Alajõe. Ajalooliselt on see saal olnud lossi peasaal ja ballisaal, kuid 1935. aastal muudeti see valitsuskabinetiks.

Uuendusena on Valges saalis üles pandud August Janseni kaks originaalmaali uksepealsetesse kaarniššidesse. 1937. aastal toimus kaarniššide täitmiseks konkurss, mille võitis Eesti kunsti klassik ja Peterburi maalikooli esindav Jansen. Puuduvad andmed, et need kaks maali oleks kunagi üles seatud. Maalid „Võit“ ning „Põllumajandus ja tööstus“, mis seni olid Eesti kunstimuuseumi kogus, esindavad 1930-ndate aastate riiklikku esinduskunsti.

Riigikogu Valge saal

Pikk ja põhjalik reportaaž valmis aga Andres Puttingul, kes eelmisel nädala SEB sügisjooksu pildistades linna kohal lendu tehes märkas linnaservas omapärast plekist garaažide kogumit. Koht, kuhu tavalise eksleja jalg ei satu, vääris aga pikemat uurimist.

Nii valmis Andres Puttingu ja Kadri Ibruse reportaaž inimestest, kes on endale garaažides kodu leidnud.

Loe lähemalt Eesti Päevalehest ja vaata rohkem pilte siit!
Paljassaare elu


Teiste seas räägib oma elust nooruspõlves vabrikutes töötanud ja kaks last üles kasvatanud Larissa, kes elab nüüd seal garaažis. Samuti 47-aastane, tehnikumi lõpetanud ja invaliidistunud Aleksander, kes on seal elanud juba tervelt 17 aastat. Nüüd ei ole tal garaažigi mitte, vaid üksnes madrats ja enda meisterdatud telk selle kohal.

Paljassaare elu

Paljassaare elu

Postimees sai endale sel nädalal uued kodumaised omanikud. Tallinna toimetuse maja esmaspäeva õhtul tuledesäras.

Postimehe maja
Postimehe grupi suurim vara on aga hoopis Kroonpressi trükikoda Tartus. Ka müügist teatamise päeval huugasid trükipressid tööd teha.
Kroonpress

Pildile sai püütud ka Kochide suvemõis, kuhu tuleb arvatavasti järgmise presidendi resident. Ilus vana puitmaja vajab aga ilmselgelt kapitaalremonti.

Vaata rohkem pilte siit!

Econ Kochi suvemaja.1905

Veidi enam kui kui kuu aega enne valimisi käib aktiivne propaganda. Kõikvõimalikke avamisi on tihedalt täispikitud ka linnapea Edgar Savisaare päevakava.

Ning situatsiooni: tänaval on uus asfalt ning tütarlapsed hoiavad linti - on ju kerge tekitada. Allolev pilt on Soo tänavalt, järgmine aga juba Tehnika tänavalt. Linti on varutud kõvasti, et oleks mida lõigata ning linditüdrukud on ka teised. Muus osas - situatsioon on identne.

Linnavalitsus avas Soo tänava

Tehnika tänava avamine

Läinud nädalal on nn teistmoodi kampaaniaga elevust tekitanud linnapea kandidaat Eerik-Niiles Kross. Luurespets sokutas lendava drooniga oma valmisplakati ka Savisaare saate otse-eetrisse, kuid esiti prooviti veidi maapealsemaid lahendusi. Vilkad toetajad kinnitasid reklaamid jalgrataste külge ning sõitsid tänava avamisel linnapea taga edasi-tagasi.

Tehnika tänava avamine

Olukord mupole aga ei meeldinud, nii kutsuti avamisi visuaalselt rikastama tulnud mehed kohe kõrvale.

Tehnika tänava avamine

Kuid mis see on? Eriti kummaline valimisplakat?!

Ei sugugi mitte, nii kutsuti hoopis rahvast Hiiu staadioni avamisele. Ka liikuvas erinevatel liikuvatel reklaampindadel näidatud reklaamklipis trummi põristanud linnapea aga ise staadioni avamisele kohale ei tulnud. Reklaamid staadioni avamiseks läinud väidetavalt maksma üle 5000 euro.

Reklaam Savisaar avab Hiiu Staadioni

Terviklikku ülevaadet  erinevatest reklaamidest vaata võrdlusest loost "DELFI FOTOD: Valimisvõistlus plakatitel - kolm linna, kolm kampaaniat."

See siin aga ei ole valimisreklaam - kuigi läinud nädalal justkui muud ei ole näha olnud.

Nimelt on leitud uued sümbioosid linnaruumi kujundamises - Maxima parandab ära Haabersti ristmiku ning vastutasuks saab ehitada sinna lähedale oma poe.

Ettevõtte esindajad tirivad parajasti uutelt suurtelt plaanidelt katet maha.

Tallinna linn ja Maxima tutvustavad Haabersti ringristmiku rekonstrueerimise kava

"Las kallab," väänab rõõmus tujus nooruk oma särki kuivaks.

Vaata, millise ootamatu inimmöllu põhjustas Linnahalli juures asuvas lunapargis tasuta piletite jagamine. Kohale tulnud noortemass üllatas isegi tivoli omanikke, ning võimalik, et kui äikesevihm poleks hiigeljärjekorda laiali ajanud, oleks asi läinud karmiks.

Tunglemine Linnahalli Tivoli juures-vihmapildid

Tunglemine Linnahalli Tivoli juures-vihmapildid

Tammsaare pargis toimus sügisel traditsiooniliseks saanud Kodutute päev.  Üks kohaletulnuteks naeratab lahkelt fotograafile.

Rohkem fotosid näed siit!

Kodutute öö Tammsaare pargis

Samal ajal kodutute ööga, mis oli Tammsaaare pargis, sai Estonia teatri eest 100. sünnipäeva puhul korraldatud galal näha korraga suisa sadat luike. Selline hulk baleriine oli kokku saadud koostöös Läti rahvusooperiga.  

Rohkem Tanel Meose fotosid näed siit!

SADA LUIKE balletigala

SADA LUIKE balletigala

SADA LUIKE balletigala


Jazzkaare eestvedaja Anne Erm tähistas läinud nädalal oma 70. sünnipäeva. Eesti Päevalehel valmis sel puhul armas juubelihõnguline lugu, mida näed siit!
Anne Erm mängib plaate

Veiko Õunpuu uus film on tulekul. Sel puhul tuli vastata nii küsimustele kui läbida pildisessioon.

Mõned nopped Vallo Kruuseri piltidest nii, põhjalikumat intervjuud loe SIIT!
Veiko Õunpuu
Veiko Õunpuu

Valmisrõivaste kauplus H&M - viimaks ometi! Nii või naa, oli see poeavamine õnnestunud PR-trikk või tõesti nn messia saabumine, öösel olid esimesed kunded juba ennast poe ette ritta seadnud.

Ning rohkem avamise pilte näed siit - "FOTOD ja VIDEO: H&M avati meeletu trügimise saatel"

H&Mi avamine VIPidele

Massid, kes olid ukse ees enne avamist, räägivad huvist niigi:

H&M avamine
Täna avati Tallinnas Eesti esimene H&Mi kauplus

Tartu Rattarallile eelnes klassikaline Tillusõit. Emotsioonid ei olnud aga hoolimata väikestest võistlejatest sugugi väiksemad. Foto: Hendrik Osula.

Tartu rattamaratoni Tillusõit

Sel nädalavahetusel toimus tõeline taipoksipidu kui Tallinnas Kalevi hallis seisid vastamisi Eesti parimad taipoksijad.

Vaata edasi suurt galeriid ja videoid SIIT!

Pildil vaatab Mirkko Moisar, võistluse üks eestvedajatest, võidetud vastast.

Xplosion Kalevi Spordihallis

MT, Microsoft, Samsung, Garage48 korraldasid EMT möödunud aastase Äppmiljonäri konkursist ajendatuna 13.-15. septembril mobiiliäppide fookusega arendusnädalavahetuse.

Garage48 EMT Appmillionaire Camp 2013 toimus Tehnopolis Ülemistes, kuhu oli kokku kutsutud 50 äpiidee autorit, kellest umbes pooled on EMT Äppmiljonäri konkursi parimad ning kellel oli võimalus rahvusvahelisele publikule, mis koosneb arendajatest, disaineritest, programmeerijatest ja turundajatest oma ideed tutvustada ja sellest 48 tunniga reaalne töötav prototüüp valmis teha.

Pildil on siis tulevane äpp-miljonär!

Äppmiljonäri konkurss 2013