Tegelikult pole muretsemiseks aga enne olümpia lõppu veel põhjust: praeguseks on oma etteasted teinud mitmed noored sportlased, kellele oli see esimene kord suurtel võistlustel osaleda, seega nelja aasta pärast on võimalik tänast ebaedu vältida. Ka ei selle loo kokkupaneku hetkel veel olümpiatulle astunud medalilootus Gerd Kanter.

Vaata fotoülevaadet läinud olümpianädalast ning vaata, mis vedas eestlasi alt.

NELJAPAAT - medalist lahutas vähem kui paar sekundit...

Olümpiahooajal Eesti sõudmise lipulaevaks loodud neljapaadi neljas koht finaalsõidus ei olnud see, mille üle asjaosalised sisimas rõõmu saanuks tunda.
  Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Tõnu Endrekson, Andrei Jämsä, Kaspar Taimsoo ja Allar Raja sõitis Londoni olümpial välja 4. koha. Finaalis tuli tunnistada Saksamaa, Horvaatia ja Austraalia paremust. Pronks jäi 1,74 sekundi kaugusele.

Ületanud finišijoone pronksisest Austraalia paadist ligi poolteist sekundit hiljem, vajusid mehed paadis pikali. Jalad piimhapet täis ja südamed lõhkemiseni vasardamas. Eessõudja Kaspar Taimsoo haaras peast.

„Ütleks jah, et neljas koht on jama,” ohkas paatkonna treener Matti Killing samal ajal legendaarset Kaido Kaaberma 20 aasta tagust tsitaati meenutades, kui meeste finišist oli möödunud ligikaudu kolmveerand tundi ning sõudjad ise polnud veel Eesti ajakirjanike ette jõudnud. (Loe pikemalt Eesti Päevalehest!)

Neljapaadi sõitu käis vaatamas lisaks hulgalistele pealtvaatajatele ka peaminister Andrus Ansip



DENISS KARPAK - tagasilöök finaalsõidu eel

Londoni olümpiamängude purjetamise Finn klassis sai Deniss Karpak 11. koha ja jäi esimesena medalisõidust välja. Eesti purjetaja sai 11. koha ka mõlemas tänases võistlussõidus. Finaal oli nii lähedal...

Deniss Karpak

KARL-MARTIN RAMMO - võistluste lõpp läks käest. 18.koht

Purjetamise Laser klassis peeti täna kaks viimast võistlussõitu, mis langetasid Karl-Martin Rammo kokkuvõttes 18. kohale.

Üheksandas sõidus oli Rammo 18. ja kümnendas sõidus 39. Halvima sõidu mahaarvamise järel jäi Rammole kirja 148 kohapunkti. Tema olümpiavõistluse seeria 7-18-3-21-8-12-30-31-18-39. Seega läks võistluse lõpp käest.


ANNA POHLAK - olümpiadebüüt lõppes 35. kohaga

Anna Pohlaku olümpiadebüüt Laser Radialil lõppes 35. kohaga. Tänases kahes viimases stardis oli ta 31. ja 36. Selles klassis osales 41 purjetajat.


MARTIN LIIVAMÄGI - olümpiarõngad biitsepsil - kas toovad edu?

Rinnuliujumises 29. koha saanud Liivamägi alustas hästi ja sai sel nädalal 200 meetri kompleksujumises ja sai 25. koha. Kolmanda ujumisstiiliga (rinnuli) tõusis eestlane viimasel pöördel kolmandaks, aga kroolis möödusid Liivamäest kaks ujujat ja eestlane lõpetas oma ujumise viiendana. Kokkuvõttes oli USAs õppiv Liivamägi 36 mehe konkurentsis 25.

USAs õppival Liivamäel oli tootemini biitsepsile tatoveeritud ka olümpiarõngad.


GRIT ŠADEIKO - olümpiadebüüt, kust oodati rohkemat

Grit Šadeiko tundis oma olümpiadebüüdi üle pettumust, sest Helsingi EM-i esimesed kuus ala andsid lootust paremaks tulemuseks, kuid arvas, et talvist kannaoperatsiooni arvestades pole põhjust nuriseda.

"Helsingi ajas lootused nii üles, et natuke tunnen ikke pettumust. Aga pean rahul olema, sest talve arvestades oli hea, et ma siin üldse võistelda sain," rääkis Šadeiko, kes sai 6013 punktiga olümpial 22. koha.

"Hüpped jäid kindlasti selle taha, et mul jäi talvel nii palju hüppetrenne vahele. Kindlus on kadunud ja tõukejalg ei ole nii tugev."



REENA PÄRNAT - alt vedas salakaval tuul

Reena Pärnat Londoni olümpia vibuvõistlusel esimesest ringist edasi ei pääsenud. Matš mehhiklanna Alejandra Valenciaga lõppes vastase kasuks 7:1.

Irooniliselt vedas Pärnatit alt just tuul - kuigi viimast oli ta just oodanud. Pärnat  sõnul keerutas tuul seekord salakavalalt.

„Ma ei osanud tuulega arvestada ja olin ise ka veidi rohkem närvis, kui oleksin pidanud olema. Tulejoonel puhus tuul ühelt poolt, märklaudade juures hoopis teiselt poolt. Tavaliselt sellist asja ei ole, et tuul niimoodi keerutab, ühe seeria ajal paremalt, teise seeria ajal vasemalt poolt,“ rääkis 18-aastane pärnulanna. 


Reena Pärnat

ANŽELA VORONOVA - võistluse rikkus püstilaskmine

Eesti laskja Anžela Voronova sai Londoni olümpiamängudel oma põhialal, 50 meetri väikepüssi standardharjutuses, 46 sportlase hulgas 31. koha ning finaali ei pääsenud.

Voronova esimesed seeriad olid lamades vastavalt 99 ja 98 märki, millega ta jagas 9.-10. kohta. Püstiasendis Voronoval paraku nii hästi ei läinud ning ta loovutas kõvasti kohti. Kolmas seeria oli kõigest 89 märki ja neljas 96 märki. Eesti laskja on langenud neljandasse kümnesse. Finaalipääsu lootused on kustunud.


MAREK NIIT  - ei kuulnud stardipauku

Londoni olümpia 100 meetri esimeses ringis ajaga 10,40 enda jooksus eelviimaseks ja kokkuvõttes 36. kohale jäänud Marek Niit nimetas oma etteastet täielikuks ebaõnnestumiseks.

"Algusest lõpuni täielik pettumus. Stardipakkudel oli jube hea tunne, sain veel superstaari kõrvale, kõik tundus ideaalne, 100 meetrit tundus nii lühike. Lihtsalt stardipauku ei kuulnud. Ma ei tea, kust see pauk tuli, järsku pidi juba minema. Stardist finišini ei saanud mitte midagi aru, mis toimus," rääkis Niit, pannes kehva jooksu pisut ka kogenematuse arvele.



EVELIN TALTS - äpradused joogipudeliga võtsid ära energia

Olümpiamaratonil 107 lõpetaja seas ajaga 2:54.15 103. koha saanud Evelin Taltsi võistlus nurjus äparduste tõttu joogipunktides.

"Ma ei saanud kahes punktis oma sööki kätte. Panin ühe pudeli külge teibiga geeli ja teise külge tableti. Esimesel korral tuli teip lahti ja geel lihtsalt kukkus mul näppude vahelt ära. Ning ühte glükoositabletti lihtsalt ei olnud enam pudeli küljes. Panin joogid eile valmis. See oli päeva jooksul transpordi käigus ära kadunud," lausus Talts.