"Meie vabariigi kõige närusem spordiväljak asub Viimsis Haabneeme alevikus, see on endine Kirovi staadion, mis näeb tõeliselt jõle ja kasutuskõlbmatu välja. Samuti nagu naabruses on juba aastaid tühjana seisvad Lasteaed Piilupesa ja Viimsi Keskkooli hooned, vaatamata sellele, et meie vabariigi rikkaimas vallas on peredel suur mure pikkadest järjekordadest eelmisest sajandist," kurdab valla elanik.

Viimsi valla kommunikatsiooni- ja arendusjuht Liia Rango sõnul on endised spordiväljakud Viimsi SPA ning endise Viimsi Keskkooli hoone taga, samuti tühjana seisvad hooned eraomandis. Niinimetatud Kirovi staadion Haabneemes, mis on juba aastaid spordiväljaku funktsioonidest väljas, sinna kinnistule on kehtestatud parkimismaja detailplaneering. Nende hooldamise ja korrasoleku eest on kohustus hoolt kanda kinnistu omanikul. Samuti peab omanik tagama selle, et hooned, mis ei ole kasutuses, oleks tavakodanikele ligipääsuks suletud. Kui kinnistu omanik nõudeid ei täida, on vallavalitsusel õigus teha ettekirjutus," selgitas vallaametnik tühjana seisvate spordiväljakute kulgu eraomandi käes.

Rango rääkis tulevikuplaanidest, et koostöös Randvere kooli ja elanikega on vallal plaanis rajada spordiväljak Randvere kooli lähedusse, et luua paremad tingimused sportimiseks ka Viimsi poolsaare idakaldal. "2015. aastal valminud uus staadion Haabneemes sai hiljuti aga juurde parkla ning lähiaastatel on plaanis rajada staadioni kõrvale ka spordihall (tennise- ja palliväljakud, abiruumid riietumiseks jne), mis samuti parandaks elanike sportimisvõimalusi. Spordihalli hange on plaanis välja kuulutada lähinädalatel," ütles Viimsi valla kommunikaatsiooni-ja arendusjuht Delfi Rahva häälele.

Hea lugeja! Kui sinagi tead oma kodukohas selliseid üksikult seisvaid ja räämas spordiväljakuid-platse, mida noored saaksid korda tehes kasutada, siis jaga pilte või vihjeid aadressil rahvahaal@delfi.ee !