Vaatasin üleeile ETV saadet “Pealtnägija” Ugandas elavatest geidest. Ugandas on homoseksuaalsus kriminaalkorras karistatav, kuuldatavasti tahetakse seal vastu võtta ka otsust, mis muudaks homoseksuaalsuse surmanuhtlusega karistatavaks.

Minu arvates ei ole küll vaja mingeid Gay-Pride'ile sarnased üritusi, aga pole tarvis neid ka diskrimineerida. Geid võiksid lõpetada oma pideva jutu, et neid ahistatakse ja samamoodi võiksid heterod lõpetada nende diskrimineerimise - las iga inimene elab oma elu!

Mis puutub sellesse, et geid peaksid saama õiguse lapsendada, siis ma arvan, et pigem ei peaks. Kuna olen ka ise gei, siis võin öelda, et geide elu erineb oluliselt heterode omast. Ma ei tea just palju homopaare, kes oleks kaua koos elanud. Puuduvad olulised asjad, mis inimesi seovad, nagu perekond ja lapsed.

Selle üle ei ole vaja aga pidevalt arutada ja erinevaid kampaaniaid välja mõelda. Selline tegevus põhjustaki ebatolerantsust. Muidugi ma pean õigeks, et paremad sõbrad ja perekond võiksid siiski su orientatsioonist teada. Pidev varjamine sünnitab valesid, valed omakorda muudavad sõprus- ja perekonnasuhted väga keeruliseks.

Kui oled gei, siis julge seda tunnistada inimestele, kellest hoolid. Pidevad agressiivsed kampaaniad sünnitavad ainult suuremat viha.