Linnatänavaid on lihtsalt õudne vaadata — igal pool hakkavad silma suitsukonid. Neid on eriti palju bussipeatustes, sest suitsetajatel on kombeks enne bussi astumist veel viimased paar mahvi tõmmata ja seejärel põlev suits suure kaarega bussiuksest välja visata. Tallinna vanalinnas munakivide vahel on nii suures koguses konisid, et nende vahelt on mõnikord raske isegi teed näha.

Konid lendavad välja ka autode akendest ning pudenevad keset tänavat maha muidu viisaka välimusega daamide ja härrade näppude vahelt. Tihtipeale ei kustutata koni isegi ära, vaid visatakse hõõguvana sinna, kuhu jumal juhatab. Kas te selle peale tõesti ei tule, et teie põlev sigaretiots võib kellelegi pihta lennata ja riietesse augu põletada?

Mulle tundub, et prügikaste on meie tänavatel täitsa piisavalt. Ja isegi kui ei ole parasjagu ühtegi nähtaval, saab koni ju paberisse keerata ja kotti/taskusse pista või pakki tagasi panna. Ma ei näe ühtegi põhjust looduse ja tänavate reostamiseks konidega, ometigi on kõik tänavad, pargid, metsarajad ja laste mänguväljakud seda jõledat sodi täis.

Suitsetajad, palun vastake anonüümselt kommentaariumis: miks te ei viska oma koni prügikasti?