Kujutage ette — nädal laagris kolme söögikorra, trenni ja õhtuste taidlemistega ja selle eest 350 eurot! Hinna sees polnud isegi mingeid põnevaid lisategevusi, mida võiks taolise raha eest eeldada, näiteks mõni ekskursioon kuhugi kaugemale või trühvlid ja kaaviar ning kullalehtedega kaunistatud fondüü igaks õhtusöögiks. Lisaks tuleb maksta ka transpordi eest, sest sõitu hinnas ei ole, ja lapsele kaasa anda taskuraha, sest õhtusöök on kell kuus, aga magama minnakse kell 10-11 ja eelmisel aastal oli tütar mul kogu aeg näljane! Ja veel tuleb laagris näiteks võistlustel osalemise eest lisatasu maksta — umbes paar-kolm eurot iga võistluse eest. Kokku siis umbes 450 eurot.

Muidugi on infolehel ka kirjas see, et laager on “rangelt soovituslik”, sest õpitakse uusi tantsukavasid ja vihjatakse sellele, et kõik, kes laagrisse ei tule, jäävad teistest maha. “Prioriteedid peavad paigas olema,” ütles treener ühes trennis neile, kes kurtsid, et summa on liiga suur ja nende vanemad pole nõus seda maksma. Samuti soovitati nendel lastel vanematele edasi öelda, et jätku siis oma kulutused tegemata ja jätku mõni ebavajalik asi ostmata! Vanematele muidugi räägitakse, et kõik, mida trennis tehakse ja räägitakse, on ainult laste hüvanguks ja raha ei huvita neid põrmugi! Otsige lolle…

Päris kallis lõbu on see laste ülal pidamine ja trennidesse saatmine! Eks ema ja isa peavad nüüd “oma kulutused tegemata jätma” ja “prioriteedid paika panema”, et teismeline terve kuupalga maksvasse laagrisse minna saaks.

Aga mind huvitab väga, palju teie laste treeninglaagrid suvel maksma lähevad? Ja milline on teie meelest mõistlik hind lastelaagrite eest?