Loomulikult on liikluses ka väga jaburalt käituvaid autojuhte – tõestus näiteks siin – aga seda enam peaksid jalakäijad ettevaatlikud olema. Ometi lähevad nad sageli üle tee suvalises kohas ja ilma silma torkava helkurita, mis neid ehk rumalast õnnetusest päästaks.

Siin üks video raadiomaja sebra juures teed ületavatest jalakäijatest. Videos on näha, kuidas autod parempööret tehes sebrale lähenevad ja peavad ootamatult avastama, et jalakäijad lähevad üle tee, kuid mitte ükski neist ei suvatse teed ületada sebral. Nad lähevad üle tee küll rohelise tulega, kuid sebra kõrvalt, mistõttu nad lähevad parempööret tegevate autode jaoks üle justkui suvalises kohas. Õnneks on pöördelt tulevate autode kiirus veel madal.

Sarnane olukord: autojuht peatab auto, et lasta inimene üle tee. Jalakäija lähebki üle tee ja teeb seda peaaegu sebral, kuid temaga koos liigub karjana ka terve rodu jalakäijaid, kes ülekäigurajast aiva kaugemalt üle tee lähevad. Kogu karjast paistab vaid ühel inimesel helkur olevat. Nii on video põhjal ka raske öelda, kui palju inimesi teele astus, sest neid pole lihtsalt suuremat näha. Pane tähe ka vanadaami, kes teed ületada ei jõua, kuid kõnniteele ka ei astu.

Tammsaare ja Nõmme tee ristmikul sarnane olukord. Auto läheneb ülekäigurajale ja on valmis edasi sõitma, kuna ülekäigurajal ja seal ees üle minemist ootamas pole kedagi. Siis aga, voila, ilmub eikusagilt välja terve kamp jalakäijaid, kes kõik koos end ülekäiguraja kõrvalt üle tee minema asutavad. Rahvas tundub tulevat bussipeatusest ja üle tee hakatakse minema bussipeatuse ja ülekäigurajavaheliselt alalt. Miks ei suudeta astuda kaks sammu edasi ja siis üle tee minna, et ennast ja oma lapsi (!) mitte ohtu seda, on mõistetamatu.