Fooride süsteem ja tsüklid ei ole kuidagi nii reguleeritud, et need soodustaksid avariide juhtumist. Hoopis on tunne, et autojuhid, eriti need, kes Balti jaama poolt tulles soovivad pöörata paremale Tehnika tänavale, ei tunne fooritulede tähendusi.

Mis seal siis ikka: roheline - sõida, punane - ära sõida. Sellel ristmikul see aga nii lihtne ei ole.

Fooritsükleid uurides selgub, et pärast seda, kui Balti jaama poolt tulijatele süttib põhifoori punane tuli ja nooltuli jääb roheliseks, siis paari hetke pärast süttib Kaarli kiriku poolt tulijatele kaks rohelist: põhituli ja nooltuli vasakule. Umbes 11 sekundit kestab olukord, kus kiriku poolt tulijad võiksid peatumata manöövrit sooritada ja Balti jaama poolt tulijad arvavad tihti, et tegemist on parema käe eesõigusega ehk paremale pööraja pöörab enne. Aga mida ütleb liiklusseadus?

LS §58 (4) Kui juht sõidab lisasektsioonidega foori rohelise nooltule suunas ajal, mil põleb punane või kollane põhituli, peab ta andma teed mis tahes teisest suunast sõitvale juhile.

Kuna foorid töötavad, siis liiklusmärgid ja parema käe reegel antud juhul ei kehti. Foor annab liikumiseks konkreetsed signaalid.

Paraku jääb mulje, et just see lõige liiklusseaduses on autojuhtidel kahe silma vahele jäänud. Kahjuks on sama lugu ka meie "professionaalsete" ehk ühistranspordi juhtidega.

Video, mis on siia juurde lisatud, näitab alguses fooride tsükleid ja siis veerandtunni jooksul aset leidnud õiget ja väära käitumist. Umbes pooled Balti jaama poolt tulijad eksivad, ründavad ristmikku suure hooga ja tihti annavad signaali, kui eesõigust omav auto püüab vasakpööret teha.