"Reka sõitis küll oma sõidusuunas, aga ühest äärest teise. Kiirus oli vahelduv. Vahepeal 70 kilomeetrit tunnis, nii et tal oli pikk rivi selja taga. Mõni hetk aga üle 100 kilomeetri tunnis," kirjeldas reka järel sõitnud Maris.

"Helistasime ka numbril 112 nagu korralikud kodanikud, sest rekajuhil oli lõigul Mäo-Ardu väga palju olukordi, kui oleks juhtunud suuremat sorti avarii," ütles pealtnägija ja lisas, et häirekeskusest uuriti nende asukohta ning muid täpsustavaid asjaolusid.

"Sõitsime siis abikaasaga selle reka selja taga kogu aeg, kuid kas tahate teada nalja... Me sõitsime tema taga kuni [peaaegu - toim] Tallinnasse välja. Vahepeal polnud mitte ühtegi politseid, kes oleks teda kontrollima tulnud," rääkis Maris pettunult.

"Me jõudsime selle 100 kilomeetri jooksul abikaasaga vähemasti 15 korda hinge kinni hoida, sest oli hetki, kus reka kaldus täitsa tee äärde kruusa peale või sõitis kurvis peaaegu otse vastassuunda," meenutas Maris ohtlikke momente, millest ühe ta telefonikaameraga jäädvustas.

Videopildilt on näha, kuidas reka kurvis teise sõidusuuna poole kaldub, kuid jõuab järsult oma sõidusuunda tagasi keerata.

"Vastu tuleb tal seal ka auto ja me ei taha mõeldagi, mis oleks juhtunud. Me abikaasaga oleme väga pettunud. Miks kutsutakse inimesi teatama kahtlasest sõidukist või sõidustiilist, kui see ei anna tegelikkuses mitte mingeid tulemusi?" küsis Maris.

"See sõit oleks võinud lõppeda väga halvasti, mõne inimese surmaga võibolla, aga hädaabisse teatamisest polnud mingit kasu," märkis ta nördinult.

Reka pööras enne Tallinna jõudmist Jüri peale, kuid nemad jätkasid sõitu pealinna. "Oleks meil olnud natukene rohkem aega, siis oleksime veel sellele rekale järgi sõitnud ja teinud uue kõne hädaabisse, kuid kahjuks olime selle reka ebastabiilse sõidu tõttu hiljaks jäämas kohta, kuhu minema pidime."

"Oleme PETTUNUD Eesti politsei töös," rõhutas Maris.

Politseipatrullidel ei õnnestunud veokijuhti kontrollida

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) kommunikatsioonibüroo vanemspetsialist Olja Kivistik ütles, et reedel kella 11.45 paiku helistati häirekeskusesse ja anti teada, et Tallinna poole sõidab reka.

"Helistaja selgitas, et reka sõidab kiirusega 70 km/h, tuigerdab oma suunavööndis. Tema sõnul vastassuunda veok ei kaldunud, vaid pigem kraavi poole. Helistaja lisas ka, et ta ei oska öelda, kas veokijuht võis selliseid manöövreid teha selleks, et tagant tulevaid sõiduautosid mööda lasta," selgitas Kivistik.

"See info anti koheselt üle kõikidele maakonna politseipatrullidele. Selle juhtumi puhul veok tõenäoliselt keeras maanteelt ära või jõudis sihtpunkti ning politseipatrullidel ei õnnestunud sõidukijuhti kontrollida," sõnas kommunikatsioonibüroo vanemspetsialist.

"Veokite puhul tasub aga meeles pidada, et mõned veokijuhid näitavadki suunatuld või sõidavad rohkem paremal pool selleks, et tagant tulevatele sõidukitele anda märku, et möödasõit on ohutu," märkis Kivistik.

"Meile on väga oluline, et kaasliiklejad annaksid võimalikest joobes juhtidest või ohtlikke manöövreid tegevatest juhtidest teada. Just kaasliiklejate järelevalve ja tähelepanelikud silmad on need, mis võivad ära hoida õnnetuse," kutsus Kivistik siiski üles kahtlustäratavatest juhtidest teada andma.