Kui teiste poodide müüjad tegelevad keskuses aktiivse veekoristusega, siis Rimi hüpermarket on suletud. "Lint tõmmati ette," ütles kohapeal viibiv Delfi lugeja.

"Rimis laseb üks toru laes korralikult läbi, sellepärast suleti. Pilti ei lubatud teha ja tuled pandi kustu," kirjeldas teine Delfi lugeja.

"Ülemiste keskuse esimese korruse poed on suletud, ostukeskuses voolav vesi on külm ning on oht ka elektrit saada," kirjeldas Delfi lugeja. Inimesed ootavad abi päästjatelt.

Vaata videot Ülemistes toimunust:

Lugejate sõnul on probleem vee äravooluga. "Ülemiste keskuse ees on suured loigud, keskuse parklas on "järv", vesi ei voola kuskile ära," kirjeldas lugeja.

Ülemiste keskuse direktor Guido Pärnits ütles, et pärast uputust on Ülemiste keskus nii veekahjude likvideerimiseks kui ka ohutuse tagamiseks suletud. Keskus loodetakse avada täna 16.30 paiku. "Me peame elektrisüsteemid üle vaatama. Kohapeal on turva- ja koristusfirma, et likvideerida vett," täpsustas Pärnits. "Püüame teha parima, et keskus saaks ruttu töökorda."

Kuidas on võimalik, et juba teist korda järjest uputas keskuses? "Põhjus on üsna selge: Tallinna sademete äravoolamise drenaaž on tehtud siiski teatud dimensioonis ja see ei ole arvestatud sellisteks üliekstreemseteks olukordadeks, nagu täna Eesti mõistes oli. See lihtsalt ei võta nii suurt sadet vastu: tänavad uputavad, mõnes kohas maa-alused parklad," kirjeldas Pärnits.

Ülemiste keskus asub taaskord olukorda hindama ning nagu ka pärast möödunud aastal toimunud uputust, vaadatakse ka sel korral kriitilised kohad üle. "Vesi tuli põrandast läbi, mõnest luugist, mida eelmisel korral ei sulgenud," täpsustas keskuse direktor.

Võimaliku kahjunõude esitamise kohta lausus Pärnits, et esmalt tuleb kahjud kokku lugeda ning see võtab aega. Teisalt tuleb jääda mõistlikuks. "Me võime kahjunõude esitada, aga otseselt süüdistada linna ju ei saa - et sellist paduvihma ei võta linna normaalselt ehitatud ja normidele vastavad torud," sõnas Pärnits.

Ülemiste keskuse parklas jäi ka üks auto vee alla.

Auto jäi veelõksu

Ülemiste tunnel Tartu maanteel oli vett täis ning liiklus oli ümber suunatud.

Ka Tallinna kesklinnas asuva Coca-Cola Plaza parkla oli vihmavett täis.