Olen selle aja jooksul päris palju silma peal hoidnud tema tegevusel. Alguses olin suhteliselt kahtleval seisukohal. Millegipärast arvasin, et sellega kaasneb pidev "pöörduge politseisse" või "sellise jutu põhjal ei oska midagi öelda" suhtumine. Kuid minu rõõmuks on veebikonstaabli suhtumine täiesti vastupidine minu eelarvamustele.

Kui inimestel on küsimusi, muresid või probleeme, siis tõesti aidatakse neid inimesi veebi teel. Seda sel moel, et antakse infot vastavate seaduste kohta. Lisaks sellele ei ole üldse mitte seda suhtumist, et kohe peaks politseisse pöörduma ja avaldust kirjutama hakkama. Selle asemel jagatakse vajadusel veebipolitseiniku meiliaadress, kus siis juba inimesed privaatsemalt nõu ja abi saavad.

Minu arvates on see väga tänuväärt ettevõtmine. Ega tegelikult tavainimesed kõigi seadustega eriti hästi kursis ei ole. Heal juhul ollakse kursis nende seadustega, mida igapäevaselt vajatakse, nt liiklusseadus. Arvestades pidevaid rikkumisi, tundub, et mõned liiklejad ei ole muidugi ka nende seadustegagi kursis.

Nüüd on antud võimalus inimestel esitada küsimusi nii isiklike seadusrikkumiste ennetamiseks kui ka teadmiseks, kas ühe või teise olukorraga on võimalik politseilt abi saada. Lisaks on võimalik vähemalt foorumis suhteliselt hästi säilitada anonüümsus. Tänu sellele on inimestel lihtsam pöörduda politsei poole, ilma et peaks kartma kellegipoolset halvakspanu.

Kahjuks on küll inimesi, kes ei taha mõista, et ka internetis kehtivad seadused. Seetõttu on ikka inimesi, kes arvavad, et kui nad tänaval ei tohi politseid laimata või sõimata, siis veebis ikka tohib.

Nendele vähestele inimestele oskan ma soovitada vaid seda, et järgmine kord nad mõtleksid enne, kui teevad, sest ka internetis kehtivad seadused. Samuti ei saa põgeneda teadmatuse taha, sest antud foorumis on juba inimestele ka mainitud, et ka veebis on karistatav ametijõudude vastu vaimse vägivalla kasutamine.

Lõpetuseks minu poolt suur kiitus PPA-le ja veebikonstaabel Anderole sedasorti tänuväärse töö eest. Tavainimestele oskan aga soovitada pöörduda probleemide või küsimuste korral veebikonstaabli poole, kes tõesti oma tööd tunneb.