Mu päev algab kl 6.15, teen hommikusöögi valmis, panen lapsele lasteaiariided valmis, sööme ja sätime end minekule. Lasteaeda jõuab poiss kella kaheksaks ja minu tööpäev algab 8.30. Järgneb ühe lõunapausiga intensiivne tööpäev kella viieni. Pärast tööd käin poes, võtan lapse lasteaiast, sõidame koju, teen süüa, koristan laua ära…siis on kell juba nii palju ja mina nii väsinud, et peale voodis lebamise või tugitoolis raamatu lugemise ei suuda ma midagi teha. Ma ei taha kuuldagi mingitest mängudest, õues jalutamistest, sõpradel külas käimisest või kellegi külla kutsumisest, tahan vaid vaikust ja rahu. Poeg muidugi tahaks mürgeldada ja joosta, lärmata ja mängida, kuid tõesti, väga vabandust, aga pärast täispikka tööpäeva ei tule see minu jaoks kõne allagi!

Seetõttu on mul kodus ilus suur televiisor suure valiku multikakanalitega, Xbox üsna mitme mänguga ja arvuti, kust saab vaadata YouTube`i lastevideosid ning Jänku-Jussi. Laps oskab arvutit kasutada, telekat käima panna, Xboxis endale sobiva mängu valida ning kasutab neid võimalusi pärast lasteaiapäeva lõppu ja üsna tihti ka nädalavahetustel, sest me mõlemad tahame mõnikord lihtsalt niisama olla ja mitte midagi asjalikku teha. Muidugi mängib ta ka oma mänguasjadega, tegelastega, kes multikatest tuntud — Spiderman, Ben10 ja ninjakilpkonnade lelusid on tal terve kastitäis, neile ta ehitab legodest maju ja terveid linnu ning tunneb end oma toas sehkendades hästi.

Muidugi ma tahaks olla parem lapsevanem ning artiklid televiisori mõjust lastele panevad mul hetkeks südame kiiremini põksuma…tahaksin minagi, et ma viitsiksin või jaksaksin oma lapsega pärast tööd rohkem mängida, aega veeta, jalutada jne. Kahjuks ma ei jaksa. Mul on hea meel, et on olemas nii palju toredaid mänge ja multikaid, mida ta saab rahulikult vaadata ja mina ei pea muretsema tema lõbustamise pärast.

Pealegi — ta on päev läbi lasteaias ja seal tegelevad nad kõige muu kui multikavaatamisega. Seal on tal sõbrad, kellega koos saab mängida, kasvatajad tegelevad laste õpetamise ja arendamisega, nad on päris palju õues ja sõidavad ratastega. Ta saab piisavalt palju tegeleda ka teiste asjadega. Aga ikka leidub neid tarkpäid, kes tulevad seletama, et laps ei tohi ka pärast lasteaiapäeva telekat vaadata ja ema peaks ikka rohkem tegelema. Teate, minge metsa! Mu laps on hoitud, riides ja toidetud! Tal ei ole mitte midagi muud häda peale selle, et ta vaatab televiisorit!!!

Võib-olla siis need targutajad, kes teavad ja õiendavad pidevalt, kuidas televiisor on kahjulik, annaksid mõned asjalikumad soovitused ja nõuanded, kust võtta pärast 12tunnist rasket päeva see energia, et pidevalt oma väikelapsega joosta, mängida ja mürada? Milline neist eelpoolnimetatud tegevustest tuleks ära jätta, et leida enne lapse magamaminekut see aeg mängimiseks ja arendamiseks?