"Ise proovin vältida suurtes keskustes käimist. Kui tõesti pean sinna minema, siis teen seda kl 10 hommikul, kui poed avatakse ja parklad tühjad. Keskpäevaks on parklad juba puupüsti täis ja mulle on vastumeelne sellises kohas käia, kus normaalselt parkida ei saa. Vaadates, millised massid keskuseid külastavad, võib ju järeldada, et uute keskuste tulemiseks ruumi veel on."

"Ammu on aeg see turg laiali lüüa. Mis mõte on kaubanduskeskustel, mis asuvad üksteisest 200 meetri kaugusel ja dubleerivad kaupu. Eristuge kaubavalikus ja jääte ellu."

"Mina näiteks šoppaja ei ole. Poodi lähen siis, kui midagi vaja on. Mul ka ümber kodu 2 suurt kaubanduskeskust ja 2 Maximat ka. Üldse ei häiri."

"Ma isegi ei mäleta mitu aastat tagasi ma kusagile kaubanduskeskusse sattusin. Viimase 10 aasta jooksul olen kaubanduskeskustes käinud võib-olla 3-4 korda. Et poodidel nii hästi ei lähe, on näha pidavalt kahanevast kaubavalikust ja üle mõistuse kõrgetest hindadest rämpsule, mis letile vedelema on visatud. See omab heal juhul ühekordset väärtust kaupmehele: rämps ostjale pihku suruda ja raha vastu võtta. Selline kaubandus ega majandamine tervikuna ei saagi olla jätkusuutlik, olgu siis meiega või meieta. Mille peale nad loodavad, on täiesti arusaamatu. Kas rahapesu on tõesti nii ulatuslik, et neid lõputuid poekette peab silmapetteks veel juurde ehitama?"

"Pärast Ülemiste laiendamist olen käinud seal vaid korra, kuna autole koha otsimine võtab ülearuselt kaua aega ja siis veel pikk maa vajaliku kaupluseboksini, lihtsam on mujalt või internetist osta. Balti Jaama Turg ja Nordea Centrum on sellise asukohaga, et need ostjaist tühjaks ei jää. Nii mõnedki "trajektoorilt" eemalolevad kaubakeskused on ostjaist tühjad ja selleks ka jäävad. Eriline näide on suurte dotatsioonidega elus hoitav Lasnamäe Turg. Tehti vägevad reklaamid, tehti spetsiaalne bussipeatus, kuid ikka see asi toimima ei hakka - asukoht on vale ja eks seal ole muidki põhjuseid. Algselt olid seal eraldi liha-, kala- ja juurikate majad ja eespool otsas väliturg, no ei meelitanud ka need kuidagi rahvast kokku, asi suri kiirelt välja."

"Väldin võimalikult palju neid mõttetuid keskuseid. Kas panete tähele, et Eestis ei ole muude maade poode levinud nagu paljudes teistes riikides. Idakeskuses leidsin armeenia tooteid müüva poekese (head veini saab), õismäel on itaalia food, Paldiski maanteel väga korralik sloveenia kaupade valik (sealt saab radenskat), kreeka asju saab nõmme turult ühest putkast. Aga neid on vähe ja nad on peidus."

"Kaubanduskeskuste hinnad ajavad naerma. Kes nende hindadega seda kaupa ostab? Enamus inimesi loeb igat senti ja teeb internetis põhjaliku eeltöö. Samuti käiakse üha rohkem välismaal kaubareisil. Ega ikka ei osta Eestist 120 euroga kingi, mis maksavad Saksamaal 65 eurot ilma aleta. Pankroti laine paistab."

"Sikupilli oli omal ajal ülipopp kaubanduskeskus. Siis tuli Ülemiste ja enam ei mäletagi millal Sikupilli enam asja viimati tegin."

"Riideid ja jalatseid meie pere keskustes ei osta, kõik on internetis saadav. Pigem ostame vähe, aga kvaliteetseid asju otse tootja e-poest. Tänapäeval on tagasi saatminegi nii lihtsaks tehtud, et viska ainult postkontorisse või kutsu kuller järgi, raha tuleb mõne päevaga arvele tagasi. Valik missugune."

"Ma elan ise Mustika Prisma lähedal, ning pean päris palju ennast kokku võtma, et poodi minna (loe toidupoodi). Asi on nii hull, et isegi pühapäeval kui enne 10 poodi ei jõua, siis on järjekorrad nii pikad - 21st kassast reeglina üle 5 ei tööta (võib-olla tööpäeviti õhtul on kuni 8 lahti). Olen küsinud ka, et kas tõesti palgad nii madalad, et pole inimesi panna kassa taha - ei ole tõesti panna. Kuigi ma pole majandustaustaga, siis mul tekib paratamatult ette pilt, kus mina koos teiste lollidega poes lettide vahel valin oma jama tänaseks ja järgmiseks päevaks, kus peegelklaasi taga poeketti omanikud käsi kokku hõõruvad ja mõtlevad, et küll on ikka lollid."