Seda aastat on järele jäänud veel vaid kolm nädalat ja siis läheb sõjaks ehk paugutamiseks - uue aasta vastu võtmiseks saluutide ja aupaukude saatel.

Olen jälginud juba aastaid neid saluute ja paugutamisi. Esimesed raketid lastakse taevasse juba kella 23.50 paiku ja kui kell saab juba 00.00, siis on päris sõda lahti. Taevaalune on täis erinevaid värve ja pauke on kuulda igast kandist.

Selline on vaatepilt maal. Linnades on see vaatepilt ja paugutamine kindlasti kordi võimsam, sest iga inimene tahab siis oma vägevust näidata ja võisteldakse üksteise üle trumpamises.

Mina olen tavaliselt uut aastat vastu võtnud kodus, aga mitmed aastad olen seda teinud ka mõnes alevikus sõprade juures.

Loomulikult on see kõik uue aasta saabumise puhul meeldiv ja tore, ent kiputakse samas ära unustama oma kallid koduloomad ehk kassid ja koerad. Nemad meie paugutamistest aru ei saa ja seda kõike hirmunult pealt kuuldes pannakse putku.

Kui te ei soovi uut aastat alustada taas oma kalli kassi või koera otsimisega, siis võiksite ennem paugutamist oma lemmikud kuhugi ruumi paigutada.