Jaanilaupäev Eesti Vabaõhumuuseumis

23. juunil kella 19st-24ni saab Eesti Vabaõhumuuseumis osa ehtsast ja traditsiooniderikkast jaaniõhtust, mis on täis müstikat ja armastust, lõõmavaid lõkkeid ja tundeid, tantsu ja pillilugusid, laulu ja rahvalikke mänge. Lisaks ühisele vanade kommete taaselustamisele saab jalga keerutada ansamblite Kukerpillid ja Vennakese saatel. Tempokad ja kirglikud rütmid võtab üles eesti-ukraina folkkollektiiv Svjata Vatra, värvikust lisavad seto ansambel Sõsarõ, Leigarid jpt.

Piletihinnad: tavapilet 160 krooni, sooduspilet 80 krooni, perepilet 320 krooni, lapsepilet 10 krooni.

Soovitame tulla muuseumisse ühiskondliku transpordiga: bussid nr 21 ja 21B väljuvad Balti jaamast ja peatuvad muuseumi ees; trollid nr 6 ja 7 peatuvad kesklinnas ja sõita tuleks nendega kuni Zoo peatuseni. Sealt ca 15-min jalgsimatka mööda mereäärset Vabaõhumuuseumi teed.

Eribussid jaanitulele sildiga "Vabaõhumuuseum" sõidavad marsruudil Väike-Õismäe - Kullerkupu - Nurmenuku - Karikakra - Sinilille - Meelespea -Rukkilille - Haabersti - Sõba - Tanuma - Rocca al Mare. Tagasiteel samad peatused, vastupidises suunas. Buss väljub Väike-Õismäelt kl 18 ja 19. Tagasisõit vabaõhumuuseumi eest kell 22.30, 23.30 ja 00.30.

Autoga tulles: tasuta saab parkida muuseumi peaväravas ja n.ö tagumises väravas - u. 1 km muuseumi peakassast. Seal saab lunastada ka sissepääsupileti.

Aravete jaaniõhtu

Aravete kandi I külapäev toimub Aravete pargis 23. juunil kella 10- 17. Avatud käsitöö- ja talutoodete laat, käsitöö õpitoad, lasteala, ratsutamine, kella 12-13.30 tasuta külasupp esimesele 500-le. Ambla näitering etendab J. Tuuliku "Pulmad Abruka moodi". Kella 10-13.00 on avatud Aravete külamuuseum ja toimub ekskursioon Aravete Agro OÜ Mägise robotfarmi. Kell 17.00 minnakse Aravete Kangrumäele, kus esinevad isetegevuslased ja toimuvad jaaniõhtule kohased jõu- ja osavusmängud. Õhtut juhib Tiia Paist, jalga saab keerutada ansambli Napsitrallid saatel. Tuli süüdatakse kell 21.00. Töötab puhvet, müügil nii söök kui jook. Korraldatakse tordioksjon. Korraldaja MTÜ Kangrumäe Külakultuuri Edendamise Selts

Suurejõe rahvamaja jaaniõhtu

25.juunil, Pärnumaal Vändra vallas Suurejõe rahvamaja õuel jaaniõhtu. Kell 21.00 Vändra näiteringi etendus "Libahunt", 22.00 tantsuks mängib Toomas Anni. Töötab baar. Pääse 25 krooni (lastele tasuta).

Lilli küla külarahva pidu

22.juuni kell 19.00, tasuta
korraldaja MTÜ Lilli Küla Arendamise Selts

Kehras, Põrgupõhja linnaosa jaanituli

23.juuni kell 20.00
ansambel “Kännu Kukk”
pilet eelmüügist 35.- ja kohapeal 50.-
korraldaja MTÜ Põrguvärk

Anija mõisa pargi jaanituli

23.juuni kell 18.00, tasuta
ansambel “Boogie Company”
korraldaja SA Anija Mõisa haldus

Voose küla jaanituli

23.juuni kell 18.00, tasuta
ansambel “Wismari poisid”
korraldaja Voose Rahvamaja

Alavere küla jaanituli

23.juuni kell 18.00, tasuta
ansambel “Rulli Magnetic Band”
korraldaja MTÜ Alavere Külaarendamise Selts

Rooküla jaanituli

23.juuni kell 20.00, tasuta
korraldaja MTÜ Rooküla Külaselts

Pikva küla jaanituli

24.juuni kell 18.00 tasuta
korraldaja MTÜ Pikva Külaselts

Lehmja tammiku jaanituli

22. juunil 12.00-17-00 Jaanilaat
Müüakse käsitöökaupu, riideid, jalatseid jms. Toidukaupadest on saadaval leib, sai, suitsuliha, kala ja maiustused NB! Kaupu võimalik osta kogu õhtu jooksul
12.30 esineb Kloun Ummi
Lastele on kogu õhtu vältel avatud Juku mängumaa. Lisaks veel grilltelk,
kohvik, suhkruvatt, jäätis jpm
19.00 Esinevad Tauri Tallermaa ja Merlyn Uusküla
kell 21.00 jaanitule süütamine
Tantsuks mängib ansambel Haljas.
Mängud, võistlused suurtele ja väikestele.
Õhtujuht legendaarse Ervin Abeli poeg Margus Abel

Asukoht: Viimsis restoran IL Coccodrillo ees (pargi 12). 23.juunil, kell 17. Esinejad: ansambel Wallavanem, erinevad artistid tsirkusest (klounid, tuleshow), erinevad tsirkuse loomad (okassiga, metssead, tuhkur, kassid jne). Üritus on tasuta, jaanituli süüdatakse tiigil.

Kiisa staadionil, 23. juunil kell 19. Talutoodangu tutvustus, degusteerimine ja müük, õnneloos. Rahvalikud mängud ja võistlused. Saunabuss „Hüva leili” . Eelsoojendus kapell, kell 20.30 esineb ansambel Seelikukütid, õhtujuht, koduküpsetiste võistlus. Kell 21 saabud võidutuli, mille süütab vallavanem. Sõidavad tasuta eribussid.

23. juunil, kell 19.00, Jõgevamaal Torma vallas Rääbise küla kiigeplatsil toimub Kunglarahva jaanipidu. Süütame jaanitule, loosime jaaniloterii võidud, tantsime ansambli Teine Mees pilli järgi. Müügil šašlõkk, lahjad ja kangemad karastusjoogid, niksi-näksi Kõnnujõe talult. Tasuta!

Sindi jaanituli

22. juunil, kell 19 Sindi laululaval. Sindi seltsimaja isetegevuslased. Jaaniőhtu tegevused ja mängud
Jaanitule toomine ja lőkke süütamine. Õhtu peaesinejaks Sindi omad poisid ehk ansambel The Tuberkuloited. Tantsuks Sailors Duo. Üritus on tasuta. Töötab ka puhvet.

23. juunil, Harjumaal Lohusalu sadamas, esineb Erich Krieger. Pilet 25 krooni.

Hea lugeja, saada oma jaanituleinfo meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee, kasutada võib ka lehe vasakul serval olevat Rahva hääle vormi. Teates kirjuta kindlasti ka sellest, millal ja kus täpselt pidu toimub, mis kell jaanituli süüdatakse, kas jaanik on piletiga või ilma ning kes esineb. Delfi paneb info jooksvalt üles.