Keset fuajeed on lauake, kust LOVi külastajad saavad küsida - millisesse kabinetti on neil vaja pöörduda ühe või teise murega, kuid mulle jäi kõrva selle ajavältel oma tosin korda esitatud üks ja sama küsimus: kust saab neid uuest aastast kehtima hakkavaid "rohelisi kaarte"? Algul ma ei saanud aru - missugustest kaartidest jutt... Siis kuulatasin ja mulle jõudis kohale - kõik nõudsid neid samu kaarte, mida juba praegu mõned üksikud inimesed bussides-trammides-trollides valideerivad. Läksin ja pärisin infolaua töötajalt - et mis värk nende kaartidega siis tegelikult on? Ma ise kasutan ühistransporti üliharva, seega polnud varem kuulnudki mingitest "rohelistest kaartidest". Mulle tehtigi asi selgeks: näidati ilusti trükituna A4 leht, kus kõik üksipulgi lahti kirjutatud:

"Alates 8.novembrist 2012 väljastavad kõik Eesti Posti Tallinna postkontorid tasuta kaarte

65-aastastele ja vanematele isikutele (sh mittetallinnlastele) Eesti Vabariigis väljastatud isikut tõendava dokumendi alusel. Ühiskaartide isikustamine on tasuta.

Alla 65-aastased isikud tasuuta kaarti ei saa. Nad saavad Ühiskaardi Eesti Posti kontoritest hinnaga 2 €, millele lisandub isikustamise tasu 1 €, kui ei osata või pole võimalust kaarti internetis iseseisvalt personifitseerida.

Linnaosavalitsused väljastavad tasuta Ühiskaarte  järgnevatele isikutele, kuid ainult tallinlastele ja elukohajärgses linnaosavalitsuses:

  • puudega lapsed;
  • sügava puudega 16-aastased ja vanemad isikud;
  • raske nägemispuudega isikud;
  • hoolekandeasutuses viibivad lapsed;
  • vanemliku hoolitsuseta jäetud lapsed;
  • 3 ja enama lapsega pere lapsed;
  • Tallinn  linnaosa valitsuse, linnaosa valitsuse hallatava või Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti hallatavate valitsuste asutuse hooldustöötajad tööülesannete täitmisel;
  • Tšernobõli aatomielektrijaama avarii tagajärgede likvideerimisest osavõtnud.

Ühiskaarte müüakse kõikides Tallinna ja Harjumaa Eesti Posti kontorites, Tallinna Linnavalitsuse teenindusbüroos, Selverites, Maximas, Prismas, R-kioskites, Autogrilli kioskis ja Stockmannis."

Ajalehtedest loen küll ainult Eesti Ekspressi, see-eest kuulan päeval mitte dj-raadiojaamu, vaid ikka Kukut ja Vikerraadiot, igal õhtul vaatan uudiseid telekast, vahel poetatakse postkasti Mustamäe "rajoonileht", aga üldse ei meenu, et  oleks midagi põhjalikumat kuulnud-lugenud nendest Ühiskaartidest! Alles LOV´i letis nägin esmakordselt vastavasisulist voldikut!