Siin tooksingi ära mõned nõuanded autoga reisimisel.

1. Enne reisi kontrolli kindlasti üle auto seisukord. Vaheta vajadusel õli, lase kontollida liikuvad osad, kontrolli tagavarakummi korrasolekut. Sa ei taha ju, et keset reisi äkitselt auto katki läheks ja sa peaks seepärast oma plaanid ümber tegema. Korras auto on eduka autoreisi võti.

2. Võta kaasa kummiremondi vaht. Hea ja kndel asi, kui kummiga midagi juhtub. Seda tarvitseb vaid lasta purunenud kummi, sõita natuke ja vajadusel pumbata õhku juurde. Nii lihtne see ongi ja reis pole rikutud väikese vahejuhtumi pärast. Muidugi ei remondi vaht suuri auke, vaid päästab sind väikeste juhtumite puhul.

3. Vaata üle oma remonditööriistad. Ei tea kunagi, millal võib autoga midagi juhtuda ja vaja on seda natuke remontida.

4. Kindlasit võta kaasa adapter, millega saad laadida telefoni, arvutit või fotoaparaadi akut. Siis ei teki kunagi muret tühja aku pärast. Seda müüakse paljudes elektroonikapoodides ja on väga lihtsalt kasutatav vidin.

5. Varusta ennast GPSiga. Erinevate riikide kaardid on küll huvitavad ja põnev on teed nendest jälgida, aga GPSi abil saad palju lihtsamalt ja kiiremini leida otsitava sihtkoha. Muidugi tasub nii igaks juhuks hoida ka paberkaart käepärast, sest vahel võib ka GPS valesti teed näidata .

6. Varusta ennast piisaval hulgal erineva muusikaga. Sõites pikka maad ei taha ju kuulata sama muusikat pidevalt. Vahelduv muusika hoiab sind reipana ja su meeleolu üleval.

7. Võta kaasa kaelapadi. Olles kaassõitja, on mõnus kaelapadjale toetuda ja nii ei jää kael kangeks pikal sõidul.

8. Pakkides autosse kaasavõetavaid asju, vaata kriitilise pilguga üle, kas sul ikka on seda kõike vaja. Alati ei tasu võtta hullupööra palju asju kaasa, arvates, et autos on ju ruumi küllaga. Mõistlik on ikka võtta vajaminevaid asju, mitte näiteks kaisukaru, millega magada. Sedasi on auto kergem ja lihtsam ka endal asju ülesse leida.

9. Üheks väga tähtsaks autoga reisija ülesandeks on leida hea reisiseltskond. Reisi ainult nendega, keda tunned ja usaldad. Sedasi on lihtsam saada üle igasugustest tõrgetest, mis reisil ikka ette tulevad. Võib olla ka vähem tuttav inimene autos, kuid kunagi ju ei tea, mis olukorras kellegil närvid krussi lähevad.