„Ma ei suutnud oma silmi uskuda – see oli sama koht, kus kogu perega puhkamas käisime! Reportaažis näidati hotellikompleksi sissepääsu, mille kohe ära tundsin. 38 tapetut – kuidas on see võimalik, et seal midagi sellist toimub? Väga-väga kahju, milline tragöödia…,“ meenutab ta õudusega emotsioone, mis teda terroriuudist kuuldes valdasid.

Naise sõnul puhkas ta Tuneesias koos abikaasa ja kahe lapsega (üks 8-, teine 15aastane) 2009. a juuni alguses. „See oli tõesti superpuhkus! Väga tore oli, mulle meeldis. Meil oli väga ilus hotell, sõbralik ja hooliv personal, väga head söögid, supertasemel meelelahutusprogramm,“ jäi ta ise perereisiga rahule.

Pere peatus hotellis Marhaba Imperial Salem (nüüdse nimega Imperial Marhaba), hotellikompleksi kuulusid veel näiteks tolleaegsete nimedega hotellid Marhaba Salem, Marhaba Blue Salem ja Marhaba Royal Salem. „See oli tõesti hea ja kvaliteetne hotell.“ Naise sõnul ööbisid nemad neljatärnihotellis, kuid kompleksi kuulus ka näiteks kuuetärnihotell, kuhu Eestist reisipaketti osta ei saanud.

Ta meenutab, et hotell, kus nad peatusid, lopsaka rohelise aia ja muruga – giidi väitel oli see Sousse´is ainus omalaadne, kuna hotell kuulus tollase riigpea naisele ja olnud ühtlasi üks riigi luksuslikematest.

Kuidas on võimalik, et ründaja tuli paadiga?

Ranna-alal valitses naise meenutuse kohaselt mõnus ja sundimatu meeleolu. „Inimesed puhkasid, päevitasid, nagu rannas ikka,“ meenutab ta ja lisab, et nende pere tundis end rannas turvaliselt. „Vees, poide juures vees olid terve päeva jooksul turvatöötajad, kes takistasid iga võõra sisenemist hotellikompleksi rannaalale. Arutasime veel abikaasaga, et tänu turvameestele pole rannas ilmselt isegi taskuvargaid. Kõik tundus tõesti väga turvaline.“

Lisaks piirasid vees hotellikompleksi teritooriumi ranna-ala näiliselt kivist või betoonist „püramiidid“, mis olid naise hinnangul kas lainemurdjad või siis takistasid võõrastel paatidega randa siseneda. „Seda enam ma ei mõista, kuidas on see võimalik, et terrorist tuli randa paadiga? Kas see oli siis üks hotellide töötajatest, kes teadis, kust pääseb läbi? Või on riigikorra muutuse tõttu nüüd hotellil uued omanikud, kes rakendavad hotellikompleksi territooriumil ka teistsuguseid turvameetmeid,“ küsib naine.