Hiljuti kirjutasid suuremad väljaanded Tallinna taksojuhtide murest ühistranspordi suhtes. Täpsemalt sellest, et "tänu" tasuta ühistranspordile on neil tööpõld nüüd hulga väiksem ning teenistus kahanenud samuti märgatavalt. Kuigi taksojuhtide olukord on Tallinnas kujunenud väga keeruliseks, siis ei maksaks sohvritel meelt heita.    

Taksojuhi tööpäeva iseloomustab tihti palju sõitmist ning pikad tunnid. Paljusid kundesid paneb tihti imestama mõne kogenud sohvri oskus teada kõiki Tallinna teid ja tänavaid peast ning isegi mõne spetsiifilise tänava eripärasid. Näiteks majade asetus taga Lasnamäel või kortermajad rägastik Mustamäel. Üks kunagine raadiousutlus on nimetanud taksojuhte tavaliselt targemateks, kuna sohvri tööga kaasnevad iseärasused sunnivad ajusid keskmisest rohkem liigutama ning tööülesannete edukaks täitmiseks ennast pidevalt täiendama.    

Tasuta Tallinna ühistransport on kahandanud taksojuhtide sissetulekut ning klientuuri, kuid sohvrid ei peaks heitma selle üle meelt. Väärt ning kogemustega töömehi on vaja alati ning taksojuhina töötanud saaksid kindlasti edukalt hakkama ka teistel elualadel. Samas oleks tasuta ühistransport tulnud nii või teisiti ning sundinud tööturul teatavatele muudatustele. Ning positiivse noodina võib märkida, et linnas liiklemise eest ei pea maksma ning saastatus keskkonnale on samuti väiksem.