Ilma kogemusteta noortel on mitmeid eeliseid. Näiteks on nende maailmavaade teistsugune kui antud sektoris juba aastakümneid töötanud inimesel, sellega nad tooksid värkust ja uut hingamist organisatsiooni. Samuti on neid kergem kujundada organisatsiooni järgi. Noored ei taha tööandjat alt vedada ning on oma võimaluse nimel nõus nägema palju vaeva.

Tavaliselt on töökuulutustes nõue, et on vaja vähemalt paari aastast töökogemust, aga kuidas see kogemus peaks tulema, kui keegi ei taha tööle võtta? Noored võivad ju alguses vigu teha, kuid me kõik oleme ju alguses vigu teinud. Ühtlasi näitab CV inimese kohta väga vähe ning see ei peaks olema ainuke kriteerium, mille järgi otsustada.

Eestis on probleemiks, et kõrgharidusega noored lähevad siit minema, kuna välismaal on rohkem töövõimalusi. Kuid Eesti on nende kodu ning nad peaks siin endale töövõimalusi leidma. Noored ja haritud, kes on ilma tööta või alamakstud ei suuda luua perekonda ega taha järglasi, kuna neil pole raha, et neid üles kasvatada. See on aga juba laiem probleem ning puudutab kogu üldsust, kuna Eesti rahva arv on jätkuvalt kahanemas.

Loomulikult ei saa kõik alguses ideaalne olla, kuid andke noortele vähemalt võimalus end proovile panna! Praegu on näha, kuidas mitmete noorte potentsiaal läheb raisku ning seda ei tuleks lasta juhtuda.