"Läksin täna hommikul 11 ajal Stroomi randa jooksma. Alustasin teekonda Rocca al Mare bowlingu juurest, auto sai ka sinna alla pargitud. Olin viis minutit jooksnud, kui tundsin äkki, et keegi tirib selja tagant pükse maha. Pöörasin selja ja nägin enda ees musta mütsi, halli jope ja palja alakehaga 30ndates meesterahvast, kes hakkas vägivaldselt käperdama.

Sattusin paanikasse, hakkasin täiest kõrist karjuma ja vehklema. Mingi hetke möödudes mees lõi kartma ja pani tagasi jooksu. Poole tee peal tõmbas endale veel sinised dressipüksid tagasi jalga.

Õnneks ilmusid välja jalutajad, liitusin nendega ja kõndisin nendega koos auto juurde tagasi. Ise jätsin telefoni autosse, aga üks meesterahvas helistas politseisse ja politsei tuli üllatavalt kiiresti kohale, andsin kirjeldused edasi ja nad lubasid otsima hakata.

Panen siinkohal inimestele südamele, et ärge jumala eest, isegi mitte päise päeva ajal minge üksi kuskile jooksma või jalutama. Läksin ise ka selle teadmisega, et pühapäevane päev, kindlasti rahvast liigub ranna ääres. Kuid tekkis moment ja mees kasutas juhust.

Võtke pipragaas endaga kaasa!"

Politsei sai juhtunust teate kell 11, kui häirekeskusesse helistas pealtnägija, kes teatas, et Stroomi rannas rünnati naist.

Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul jõudis patrull kohale mõne minutiga ja asus kirjeldusele vastavat inimest otsima, kuid arvatav ründaja oli põgenenud ja jäi patrullile tabamatuks.

Praegu tegelevad selle juhtumiga edasi kriminalistika eksperdid ning kaalumisel on kriminaalasja algatamine, lisas pressiesindaja.

Tema sõnul ei ole teistest sarnastest rünnakutest politseile teada antud. Ka ei saa väita, et sellised rünnakud oleks viimasel ajal sagenenud. „Selliseid asju aeg-ajalt juhtub ja politsei võtab asja väga tõsiselt,“ kinnitas ta.