Kooliajal jõuavad teismelised üldjuhul suhteliselt hilja koju, sest kool võib kesta pea kella neljani. Kui arvestada veel, et järgmiseks päevaks on töenäoliselt vaja ka õppida, siis ega ei tekigi olulist vaba aega, mida ei ole kuidagi võimalik sisustada.

Aga olulised kohad ongi noortekeskused, kus on olemas erinevad võimalused, et oma aega sisustada. Üldjuhul on olemas erinevad mängud, võimalus vaadata filme või lihtsalt istuda ja suhelda sõpradega. Kahjuks on küll osad noortekeskused tasulised, kuid kui muretseda näiteks kuukaart, siis on see tõesti väga sümboolne tasu mis selle eest võetakse. Õnneks on paljud kohad tasuta ja nendes korraldatakse ka noortele kohaseid üritusi. Noortekeskuste kohta on väga lihtne leida informatsiooni omavalitsuste kodulehtedelt.

Praegusel juhul on koolide juures üldjuhul ka trenne ja ringe, mis ei ole tasulised. Siinkohal ei julge küll kindlalt väita, et igas koolis on olemas tasuta ringid, aga on koole kus neid on. Ja kui teismeline läheb peale tunde mingisse ringi, siis ei tohiks olla tal õhtul küll enam muret, et kus hängida.

Peale laste mänguväljakute on õnneks linnades tekitatud ka kohti, kus võiks suurem inimene ennast liigutada ja hästi tunda. Samuti ei ole ju keelatud teismelisel kiikuda mänguväljakul, kui tal selleks soov on, sest kiikumine peaks nüüd küll suhteliselt eatu tegevus olema.

Tasuta seiklusparke ma ei pea mõistlikuks, kus noored saaksid niisama käija, sest keegi peab ju nende eest vastutama. Alaealisena nad enda eest ju vastutada ei saa, kui nad seal turnivad pea laiali, seikluspark eeldab siis rohkem kui ühte valvajat. Arvestades seda, et teismeline sageli ei anna endale aru mida võib teha , ning ületab kergelt piirid,et asi võiks ohtlikuks muutuda, siis mina olen kahe käega vastu,et noored saaksid seikluspargi kui sellise, kus vabalt turnida. Kui see projekteerida aga selliselt,et ei oleks kõrgusi või ohtlike momente, siis poleks tegu seikluspargiga selles õiges olekus ja see kaotaks töenäoliselt oma võlu.

Tegelikult on teismelisel kohti olla küll kus olla või mida teha, pigem on asi selles,et noortekas peab jälgima siseeeskirju ja paraku on paljud teismelised juba mässumeelsed ja neile sellised tingimused ei meeldi. Kui kuulata pubekate juttu kuskil kaubanduskeskustes, kus üles vuntsitud plika räägib nagu voorimees, siis on vähe töenäoline,et ta on seal sest peab, pigem ta siiski on ise selle valiku teinud.

Teismelistel kellel on huvid, kes pole laisad ning kes pole lihtsalt mõttetud ülbikud, leiavad endale tegevust igalpool. Nad suudavad respekteerida üldist korda, teavad mida tahavad saavutada ja tegutsevad selle nimel. Noored, kes tahavad lihtsalt "tegijad" olla pendeldavadki erinevates keskustes, neid ei huvitagi mingid väiksed kohad, kus ei ole eriti inimesi kellele ennast ja oma sõnavara eksponeerida.