Esimesel pildil oleva Hagenti must kest ei reeda palju, kuid sellest võib saada teie parim sõber külmadel talveõhtutel. Temas peitub spetsiaalne phase change material, mis tahkes olekus salvestab ning vedeldudes eraldab soojust. Robotil on ka rattad ja sensorid, et tuvastada iseseisvalt soojusallikaid ja sõita nende lähedusse. Olles mõnda aega näiteks kamina lähedal püsinud ning kuumust salvestanud, hakkab ta inimesele järgnema ning jähedamates ruumides soojust väljastama, kuni kõik on otsas.

Hagenti ehitasid sakslased Andreas Meinhardt ja Daniel Abendroth ning see on praegu ainult prototüüp. Projekt on aga paljutõotav, kuna robot ei kasuta peale liikumiseks mõeldud patareide mingit energiat - soojus transporditakse lihtsalt ühest kohast teise.

Teine kuubik, Cryoscope, on ameeriklase Robb Godshaw looming. Masin on mõeldud ilmateadet edastama, kuid mitte numbrite ja kaardi abil. "Aasta tagasi disainisin ja ehitasin ma väikse puidust kuubiku, mille peal asus metallkate. Seadme ainus funktsioon oli muutuda väga külmaks. See oli kontseptuaalne ese, mida ma esitlesin dünaamilise töölauale kuuluva skulptuurina," rääkis Godshaw.

"Viimasel ajal olen ma mõelnud viisidele, kuidas ilma kohta informatsiooni edastatakse. Olin veidi pettunud numbritele rajatud süsteemides, millel pole inimese temperatuuritunnetusega palju pistmist. Ma otsustasin arendada seadme, mis edastab ilmateadet nii, et midagi ei jää kujutlusvõime hooleks."

Cryoscope demonstreerib kasutajale just sellist temperatuuri, mida on väljas oodata, kuumutades või jahutades oma alumiiniumkesta. Roboti ajuks on Arduino kontroller, kasutajal tarvitseb vaid tarkvarasse asukoht sisestada. Seade leiab internetist järgmise päeva ilmastikuandmed ning pumpab Peltier termoelektrilise elemendi abil soojust sisse ja välja. Kuubikus on olemas ka jahutusradiaator ning ventilaator. Seadme soojust kohandatakse ilmaandmete saamisel tüüpilise toatemperatuuri (23°C) ja ennustatava ilma erinevuse võrra.