Poodide nimed, kust helkurit ei saanud jätan ütlemata hilisemate ebammeldivuste välitimiseks. Kõigist poodidest küsisin ka saalitöötajatelt/müüatelt, kas neil on helkurit müügil?

1-7.pood. Müüa vastab, et kui on siis majapidamistervete letis. Küsisin ka teiselt müüalt. Selles poes ei olnud helkurit. See kordus kuni 8-poeni.

8.pood. Leidsin poest helkuri. Seda helkurit ma endale aga ei julgenud osta. Sest kunagi koolis sai samasuguste helkuritega tehtud katse. Need paksud plastmassist helkurid, mis iga väiksema kõksu peale lähevad pooleks ja kaotavad seeläbi oma helkimisvõime ei ole turvaline valik. Niisiis jätsin sealt poest helkuri ostmata.

Tuli käia veel mitmetes poodides, kuni viimaks sain helkuri ostetud Tartus Statoilist. Seal sain veel valida, kas tahan ovaalset või südamekujulist helkurit. Hind oli 0.89 eurot.

Leian, et kui kvaliteetse helkuri jaoks tuleb läbi käia 14 poodi on mindagi väga mäda. Enam ei ole ju suvi. Õhtud on juba ammu pimedad. Helkurid võiksid paremini kättesaadavad olla. Ei imesta, et inimesed kõnnivad ilma helkurita, kui selle väikses jubina saamiseks tuleb läbi käia palju poode.

Helkurit käisin nädal aega tagasi otsimas. Loodan, et nüüd on olukord paranenud ja helkurid on poes saadaval.