Olen mitu aastat juba Tallinnas elanud ja minu arvates ei ole normaalne see, et iga vähegi veerohkem vihmasabin ujutab üle tänavaid ja bussiterminale. Möödunud nädalal ei sadanud sugugi ulmeliselt palju vihma - natuke sabistas, paduvihm ei kestnud isegi mitte tunde, vaid kõige intensiivsemalt sadas ehk pool tundi. 

Ja juba jälle olid uudised, et Viru bussiterminal üle ujutatud jne! Kindlasti tekkisid basseinid ka kõigisse vanadesse kohtadessse nagu näiteks Tuukri ja Ahtri tänav. Basseine tekib ohtralt mujalegi, iga suurema vihmasaju järel on Tallinnas kohti, kus vesi on üle pahkluu ja omale vee mootorises sõitnud uljaspead vilgutavad kurvalt keset lompi tulesid.

Arvestades, mida ütlevad teadlased kliima vältimatu soojenemise kohta, on täiesti lubamatu, et Tallinn ei ole võimeline "ära teenindama" isegi paaritunnist vihmasadu. Oleks normaalne, et mõned üksikud drenaažiprobleemid tekivad näiteks päev, kaks kestva paduvihma järel, mitte, et iga vihmasadu tekitab kohe ummistusi ja üleujutusi. Kuidas mõtlevad Tallinna planeerijad ja juhid hakkama saada olukorraga, kus tõepoolest sajabki kaks päeva reast paduvihma? See ei ole sugugi ulmeline stsenaarium, meie laiuskraadil ja merelise kliima tõttu niiskes kliimas hakkabki järjest rohkem vihma sadama prognooside tõttu.

Kohati jääb mulje, et mingit drenaaži Tallinnas ei olegi, loodetakse lihtsalt, et "äkki kaob vesi maagiliselt ära". Ei kao, probleem on olemas ja sellega tuleb tegeleda!