Järgnevas videos mängivad kadetid üsna elutruult läbi stsenaariumi, kus pätt põgeneb majja ja koer peab ta välja tooma. On tähtis, et loom õpiks treeningutel võimalikult elulähedases situatsioonis, kus pätt võib sisuliselt teha kõike ja juhtuda väga ettearvamatuid asju.

Koerajuht ja instruktor Janar Klement selgitab, kuidas õpetatakse teenistuskoeri oma juhte kaitsma nii, et loom kriisisituatsioonis segadusse ei satuks ja kogemata hoopis politseinikut ei ründaks. Vaata videot!

Koolituskeskuse juhataja Jüri Pajusoo sõnul on Eestis hetkel teenistuskoeri ligi 200. Kutsikate väljaõpe algab juba 3-5 kuuselt, kui algavad kuuletustreeningud. On väga oluline, et teenistuskoer oskaks juba väga varakult oma juhile kuuletuda ja seda mitte ainult üksinda, vaid ka teiste koertega kambas.

Kutsikad õpivad ikka koos maiusega ning neid tuleb treenida pidevalt, süstemaatiliselt, sest "muidu õpib kutsikas vahepeal valesid asju," kommenteeris Pajusoo. Kutsikate treening kestab ühel korral vaid 10-15 minutit, sest pärast seda hajub neil tähelepanu täielikult.

Pajusoo sõnul ostetakse 99% Eesti teenistuskoertest välismaalt, sest meil aretatud koerad sobivad pigem näitusekoerteks. Patrullid kasutavad kõige enam belgia ja saksa lambakoeri. Vaata videost, mis erinevus on teenistus- ja näitusekoertel!

Õpime hüppamist läbi avause
Belgia lambakoera kutsikas
Takistused on läbimiseks
Tagaotsitav peitis ennast majja