"Avastasin Keskerakonna liikme Märt Sultsi presentatsioonist oma ettevõtte kodulehelt võetud foto, mille kasutamiseks pole meilt keegi luba küsinud, aga nüüd tuleb välja, et meie rõõmsad näod toetavad kasiinosaare projekti argumente. Kui ikka Eestis asuva ettevõtte kodulehelt pilte varastada, siis tuleb varem või hiljem välja," kirjutab Vilumets oma Facebooki seinal.

Saatsime Märt Sultsile vastava arupärimise, kuid Sultsi esimese kommentaari ajaks oli slaid tema kodulehelt kadunud. Ülejäänud presentatsioon oli endiselt alles, lihtsalt teise slaidi failinimes sisaldus nüüd järjekorranumber kolm. Tegelikult on endiselt üleval ka probleemne slaid, eemaldatud on see ainult presentatsioonist.

Kuna Sults väitis, et tema ise kõnealust slaidi presentatsioonist ei eemaldanud, saatsime selle talle e-postiga. Samuti edastasime talle turismifirma kodulehe aadressi traveller.ee, kust võib leida pildi originaalkujul.

Slaidi nähes tunnistas koolijuht, et pilt on tõesti talle tuttav, nentis, et presentatsioon sai koostatud juba umbes neli aastat tagasi ning kinnitas, et tahtlikult ta võõrast fotot kasutusele ei võtnud.

"See on kiirustades juhtunud viga ja tõesti tuhat vabandust pildi omanikule. Võtan temaga kindlasti ühendust," lubas Sults.

"Foto autor on firma teine osanik ning enamik fotol olijatest on meie enda töötajad, kliendid ja sõbrad. Kuna slaid on kasutusel olnud juba neli aastat ilma meie loata, siis saatsime täna ka foto kasutamise eest tagantjärele arve ning loodame, et tegemist on aumeestega," ütles Vilumets.

"Väga huvitav muidugi, et niisugused asjad juhuslikult just enne valimisi avastatakse," muigas koolijuht.