Lugeja kirjutas, et ei pea end just kes teab mis professionaaliks, aga on spordiklubides käinud palju ja teab, kuidas seal asjad käivad.

"Julgen arvata, et saan aru, milleks mis masinad mõeldud on ning kuidas treeningsaalis käituda. Siis aga koidab 1. jaanuar ning uue aasta esimese päevaga läbivad sajad inimesed miski imetabase reinkarnatsiooni … Ja esimese asjana seavad sammu spordiklubidesse!"

Sportlik lugeja arvas, et enamik treeningsaali uustulnukaid tuleb trenni mõttega „uuel aastal lähen trenni, olen tubli ja kui suvi tuleb siis oi, kuidas ma rannas oma suurepärase vormiga hakkan laineid lööma" ning pidas seda pigem ikka toredaks. “Ma olen igati poolt – enamus meist istub nagunii pool päeva tööl laua taga ja liigub vähe, seepärast on igati tervitatav, kui kaasmaalased samuti tee trenni leiavad. Vahet pole, mis päeval aastast."

"Aga – alati on üks suur ja jõulupraele sarnaselt rasvane „aga“. Muuseas seda jõulurasva tulevadki kõik trenni maha uhama. Tulevad ja hakkavad täiesti kontrollimatult lahmima. Siit ka minu vaikselt vigiseva ja appi karjuva kirja mõte: kõik uue aasta trennihundid, kui jõu- või aeroobikasaalis muud teha ei oska, siis käituda võiks ikka osata," manitses lugeja.

Olles ise sel aastal paaril korral jõusaali või rühmatrenni jõudnud, oli lugejal teisi treenijaid jälgides tekkinud paar tähelepanekut ja soovitust, tsiteerides "kollanokkadele, kellest valdav osa paari kuu pärast nagunii nagu vits vette kadunud on ja kodus diivanil krõpse krõmpsutavad ning kellel vereringes kokakoola hoopis ringi voolab".

"Ära lahmi ja tõmble niisama ringi. Trennitegemine peab muidugi lõbus ja meeldiv olema, aga kui mul viimases Nike või Adi kollektsioonis beibed kõrval itsitavad, sest midagi nendes hantlites ja kangides on nii imetabaselt vaimukat, siis viskab üle küll. Samuti ei tule ükski jumal sulle higistamisel appi, seega valjult välja öeldud „OMG“ (toim. oh my god) pole kuidagi asjakohane märkus. Ja siis need peegliendlid. Ma vannun, kui sa veel peegli ees oma taguotsa uppi lükkad ja musisuuga poseerid, siis ma otsin su Instagrami kasutaja ülesse ja kommenteerin kõiki trennipilte „looder“, „viilid“ jne. Enne trenni minekut keskendu ja mõtle välja, mida tahad teha, siis ei ukerda sa teadmatuses pool tundi erinevate masinate vahel ringi.

Kui sa treeningvarustust kasutad, siis pane see sinna tagasi, kust sa selle võtsid. Palun. Kodus võib okei olla, et ema su järelt asju koristab, aga trennis oleme ikkagi täiskasvanud ja asetame hantlid, kettad jms omale kohale tagasi. Sama puudutab higiseks saanud mattide, istmete jms puhastamist. Ma ei taha järgmises rühmatreeningus näoli sinu keha soolade sees olla ja viimane kord, kui ma kontrollisin, olid sul käed küljes küll, et olemasoleva puhastusvahendi ja paberiga asjad ära puhastada. Näe neid toiminguid kui trenni lahutamatut osa.

Ära pane üle. Palun. Kui sa ei tea, kuidas mida teha, siis lihtsalt ära tee seda ja jää üldisemate ning tuttavate harjutuste juurde. Internet on entusiastlikke trennivideoid täis, vii end enne kodus Youtube's kurssi või küsi saalis treeneri käest, enamikes jõukates on selline asjapulk täitsa omal kohal. Sa ei kujuta ette ka kui naeruväärne on vaadata, kuidas sa üle jõumasina nagu märg kalts ripud või jõutõmmetel justkui ebakorrapärastes krampides vaevleks," kirjeldas lugeja spordiklubides esinevat vaatepilti.

"Mehed, kes te uuel aastal mängukonsooli tagant jõusaali pingile kolisite. Kui sa hakkasid äsja trenni tegema, võta rahulikult ja ära hakka rinnalt kogu spordisaali raskust suruma. Jäta oma ego spordiklubi ukse taha, tunne oma piire ja treeni targalt. Väldiks olukorda, kus teised külastajad peavad sind tulema kangi alt päästma, kui sa juba valgust tunneli lõpus näed," oli lugejal eraldi soovitus ka meesterahvastele.

Viimase, kuid mitte vähem tähtsana palus lugeja kõigil arvestada teistega ja lihtsalt normaalselt käituda. "Ma saan aru, et inimestel on erinevad arusaamad „normaalsusest“, aga viisakas, teistega arvestav käitumine on küll kõigile jõukohane," jäi lugeja peamiseks sõnumiks.