Eestlastele Soomes ei meeldi:

1. Automaks

2. Astmeline tulumaks on kurjast, pean oma palgaga poolt Soomet üleval. Õnneks läheb see vähemalt pensionifondi…

3. Häirivad need jubedad Soome naised, kelle enesehoolitsus mingit kriitikat lihtsalt välja ei kannata. Kuid samas need jõledused enda kõrval stiilset naist ei salli ning panevat mõtlematult kergete elukommetega pitseri peale. Ja eriti veel kui oled eesti-või venelanna. Nende ahdasmielisuus isegi ei anna mõelda, et tegemist võib-olla eduka ärinaisega.

4. Bürokraatia, bürokraatia, bürokraatia! Imelik, et peab nii palju paberitega majandama ja jooksma ühest asutusest teise, nagu elaks kiviajal. Selles suhtes on Eesti ikkagi parem, et info liigub ka internetis ja ei ole ainult paberitega jamamine.

5. Jube aeglane teenindus riigiasutustes.

6. Toidu maitsestamine või õigemini selle mitte maitsestamine restoranides ja muudes söögikohtades.

7. Lastekasvatus ehk vabakasvatus. No ei mõista mis kasvatus siin on, elan lasteaia kõrval ja laste sõna otseses mõttes röökimine ajab hulluks. Nagu pooletoobised.

8. Sisimas soomlane ei salli mitte kedagi peale iseenda, kui sedagi. Südamesõbraks pole siin kellegagi ka peale 20.aastat saanud. On palju niisama tuttavaid ja häid tuttavaid. Aga alati on mingi distants, mida ma eestlastega ei tunneta.

9. Arstiabi. Soomes võid end maha matta ja kedagi ei koti.
Kui tahad elada, otsi arstiabi Eestist või mujalt maailmast. Kogemus olemas. Tänu EESTI ARSTIDELE olen elus ja elan, kuna sommid tõmbasid mulle nö. vee peale.
Haigeks on parem mitte jääda. Mõistlikum on ise end ravida või sõita Eesti arstile, siin on nagu nalja tegemine. Enamikel juhustest laseb arst lihtsalt Buranat võtta ja saadab koju ära.

10. Räpasus. Ka pealtnäha korralike ja haritud inimeste kodud on räpased. Poodide esised, kohvikud, söögikohad on räpased, laudu ka ei viitsi keegi ise pühkida enne kui ütlen, et võiks laua puhtaks teha. Eestis on poed ja kohvikud, isegi MCDonalds puhas.

11. Pühade ajal on poed kinni.

Soome-eestlased, on teil veel midagi lisada?