"Päeval olin õues ja nägin paksu suitsupilve tehase poolt ja kuulsin päästesireene. Aga info tuli hulga hiljem inimestele. Arvestades, milline oht on sellises tööstuses nagu Silmet ja sadama territooriumil, siis võib öelda, et see kõik tuli suure hilinemisega. Häire tuli linna alles tund hiljem, aga mis oleks võinud juhtuda suurema katastroofi korral?!

"Silmet ja sadam on üks suuremaid ohu allikaid Eestis ja selline korralagedus siin. Muidugi paljud elanikud ei võta asja tõsiselt. Infot oli ka väga vähe. Ma isiklikult vaatan Eesti ja Vene kanaleid ning sealt ei näinud, et oleks mingit ohutunnet edastatut meile. Põleb ja las ta põleb... Igatahes selline mulje jäi mulle. Kui aga ei võta asja tõsiselt, siis just see on üks suuremaid ohu allikaid Eestis," kirjeldas lugeja.

Täna kell 15.45 sai häirekeskus teate, et Sillamäel Kesk tänaval on tulekahju tööstusettevõtte Silmet hoones. Päästjad on kindlaks teinud, et põleb kile ning hoones sees on ladustatud keemilisi aineid. Osa põleva hoone katusest on tulekahju tagajärjel sisse varisenud. Päästjad kustutavad hoone tulekahju väljastpoolt, hoonesse siseneda ei ole võimalik.

Kolm päästjat on saanud päästetöödel tervisekahjustuse. Kiirabi kontrollis kannatada saanud päästjad üle ja kaks lubati tööle tagasi, suitsu sisse hinganud päästjat tööle tagasi ei lubatud. Tööstusettevõtte töötajad kannatada saanud ei ole.

Päästeameti teatel sisaldab suits ohtlikke ühendeid ja võib mõjuda hingamisteedele. Kui kellelgi on tekkinud tervisehädasid, siis saab nõu küsida mürgitusteabe infotelefonilt 16662 või pöörduda kohalikku tervishoiu asutusse.

Kell 20.45 teatas Ida päästekeskus, et sündmuskohale jõudis erikeemiatalitus, kes teostab mürgise suitsu leviku mõõdistamist ning nõustab päästetöödel.

Sillamäe linna elanikel palutakse püsida siseruumides, sulgeda aknad ja uksed, kuna tulekahjust tulev mürgine suits levib Sillamäe linna peale. Mürgine suits mõjub kuni kahe kilomeetri raadiuses. Halva lõhna tundmisel tuleks hoiduda siseruumidesse.

Terviseameti mürgistusteabekeskuse info kohaselt tekivad kile ja PVC põlemisel hingamisteid ärritavad ühendid. Hingamisteede ärrituse ja kahjustuse tunnuseks on eelkõige köha, mis hiljem võib viia hingamisraskusteni. Kahjustus sõltub inimese eelnevast üldseisundist ja sissehingatavate ühendite hulgast. Köha või hingamisraskuste tekkimisel palub Ida päästekeskus pöörduda kohalikku tervishoiu asutusse või helistada mürgistusteabe nõuande telefonil 16662.

Sündmuskohal töötavad päästjad Sillamäe, Narva, Jõhvi, Kohtla-Järve ja Iisaku päästekomandodest ning kohale on toodud eritehnika.