Eesti eurole üleminekul kinnitati rahakäitlejate poolt, et eurodega ümber käimiseks on ostetud uus masin, mis katkised, räpased, kortsus ja mutad rahatähed ringlusest kõrvaldab. Kahjuks on räpase raha automaadist saamise teated saanud suhteliselt tavaliseks.

G4Si sularahadivisjoni direktor Veiko Vaher ütles kommentaariks Delfi Majandusele, et tegemist on mõnevõrra retoorilise küsimusega, sest „määrdunud“ või „kulunud" raha on üsna subjektiivne hinnang.

"Ringlusesse lubatava rahatähtede kvaliteedi normid on paika pandud Euroopa Keskpanga poolt ning kõik sularahadivisjoni poolt väljastatavad rahatähed vastavad nendele nõuetele. Kusjuures, G4Si sularahadivisjoni rahalugemismasinad on seadistatud nii, et sorteerivad raha isegi kõrgemate nõuete järgi, kui seda Euroopa Keskpanga standard lubab. Eesti inimesed on harjunud raha kõrge kvaliteediga, mistõttu veidi kauem kasutuses olnud ning selle võrra rohkem kulunud rahatähti pannakse ka tähele rohkem. Kõik rahasedelid, mis sularahaautomaatidest saadakse, on käibekõlbulikud ning kehtivad maksevahendina," lisas Vaher.

ANNA TEADA, kas oled ka saanud pangaautomaadist räpast ja katkist raha? Kas oled pöördunud sellega panka tagasi?