Päris suur hulk noori on hakanud muretsema, et ühistranspordis piletita sõidu eest trahvi saades ei saa nad sooritada ARKi eksameid. Ka meedia külvab hirmu ja tekitab segadust. Kuna ajalehtedes on suurelt pealkirjad, kus on märgitud puudulik informatsioon, et ARKi eksameid ei saa sooritada. Kuid alles artikli lõppu on märgitud, et ARK vaatab üksnes liiklusrikkumisi, mitte väärtegusid.

See tähendab, et piletita sõitmine on väärtegu, mitte liiklusrikkumine. Eelnevate liiklusrikkumiste puudumisel või aegunud liiklusrikkumiste puhul ei sega ükski seadus ARKi esmaste juhilubade eksamite sooritamast.

Kuid varasem liiklusrikkumine aegub kui rahatrahvi tasumisest, aresti kandmisest või üldkasuliku töö sooritamisest on möödunud aasta. Siiski katkeb liiklusrikkumise andmete kustutamise tähtaja kulgemine, kui enne tähtaja lõppu sooritatakse väärtegu või muu liiklusrikkumine.

Meedia võiks olla täpsem oma artiklites, et ei tekiks segast olukorda ja inimesed peaksid hoidma ennast seadustega kursis, et ei tekiks sellist väärarusaama.