„Teisipäeval kulmineerub üle aasta ette valmistatud õppuse esimene, Tartu osa. Kaasatud inimeste arvu järgi on EU CREMEX 2011 puhul tegemist seni suurima elanikkonnakaitse õppusega Eesti vabariigis,“ ütles EU CREMEX 2011 juht Lauri Lugna. „Seekordsel õppusel osalevad lisaks Eesti sisejulgeoleku jõududele ka välispartnerid viiest riigist ja kaasa saavad lüüa ka linnaelanikud. Tore on see, et nii paljud tartlased on avaldanud soovi päästjate ja politseinikega kaasa mängida ning osalevad õppuse evakuatsiooniosas,“ lisas Lugna.

EU CREMEX 2011 Tartu osaõppus algab teisipäeva varahommikul, kui stsenaarium näeb ette keemiaõnnetuse ühes tehases. Läbi mängitakse veel sündmuskoht raudteeülesõidul, jäätmekäitlusjaamas, evakuatsioon Tähtvere linnaosas ning kannatanute viimine Tartu Ülikooli kliinikumi.

Hea Delfi lugeja, kas ka sina võtad suurejoonelisest õppusest osa? Kirjuta meilegi oma muljetest ning saada fotosid!

Ootame teie mõtteid ka meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka Rahva hääle vormi.